skip to Main Content

Bliv klog på HVORFOR alle taler om ”juicing”…

Har du undret dig over, hvorfor grøntsags- og frugtjuice er blevet så ”In”?

Det kan vi godt forstå. Og sund skepsis er der aldrig noget i vejen med.
Men der er skam mange årsager til, at vi er glade for juicer…

Så hvorfor er alle så glade for juicing lige pludselig?
Svaret er meget simpelt – det kan endda gøres utroligt kort: Friskpresset, økologiske juicer er FYLDT med næringsstoffer, og du skal have næringsstoffer til at vedligeholde dit helbred og forebygge livsstilssygdomme. Det er ikke fordi, at det er sundere at drikke grøntsagerne, urterne og frugten end at spise dem (selvfølgelig), men du kan indtage langt større mængder af alt det gode, ved at drikke det som juice.

Vitaminer og mineraler
… Er den altafgørende faktor for et godt immunforsvar og et godt helbred. Og at fylde din krop med det, kan i det lange løb være med til at reducere risikoen for livsstilssygdomme.

Vores funktioner og organer er afhængige af næringsstoffer, og jo flere du får indenbords, jo bedre forudsætninger har du for at holde dig sund, rask og ikke mindst glad.  Med juice kan du få meget mere af det gode, i ét enkelt glas hver dag.

Næringsstoffer er også utroligt vigtige for en smuk, ren og klar hud. Er din hud belastet, er der derfor stor sandsynlighed for, at din krop mangler næring og væske. Læs mere om råd til en smuk hud lige her!

Antioxidanter til dine celler
Alle bær, grøntsager, urter og frugt indeholder antioxidanter.  En antioxidant er et stof, som modvirker oxidation (iltning og harskning) og har en særlig beskyttende effekt på dine celler.

Antioxidanter bekæmper også affaldsstoffer som de såkaldte frie radikaler.  Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile, og derfor gerne vil koble sig på et stof og oxidere (ødelægge) det. Faktisk skabes der frie radikaler i de naturlige processer i kroppen – men tobaksrøg, forurenet luft, tilsætningsstoffer, dårlige fedtstoffer og stress er med til at øge mængden af frie radikaler. De frie radikaler kan skabe ravage i vores krop og ødelægge cellemembraner, arveanlæg og forårsage sygdomme. Heldigvis producerer vi selv antioxidanter, men slet ikke nok – og derfor har vi brug for at få antioxidanter gennem kosten!

Din krop elsker de fytokemiske stoffer!
Grøntsager, frugt og krydderurter indeholder fytokemiske stoffer. Det er stoffer, som planter selv bruger som forsvarsmiddel mod angreb fra bakterier, insekter, skadedyr og svampe. VI kan også bruge dem til bekæmpelse af dårlige bakterier. Fytokemikalier er altså ikke livsnødvendige, som vitaminer og mineraler, men de kan hjælpe med at bekæmpe kroniske sygdomme og forebygge livsstilssygdomme.

Superboost med superfood!
Superfood er begrebet for mad, som giver dig ekstra meget næring – og derfor er fordelagtig for dit velvære, sundhed og helbred. I toppen af listen af superfood står algen Chlorella. Den er nemlig vurderet til at være en af jordens mest næringsrige planter.

Chlorella indeholder en meget høj koncentration af klorofyl, hvilket er det stof, der giver planter deres grønne farve. Klorofyl er en stærk antioxidant og en af de mest udrensende stoffer i naturen. Det er bare ét af de stoffer i Chlorella, der medvirker til udrensning og støtte af leverens funktion.

Derfor kan vi også godt lide at tilføje et lille scoop Chlorella ned i vores juicer – bare for at give juicen et ekstra touch af næring!

Hvorfor hjemmelavet juice?
Nu tænker du måske, ”Hvorfor køber man ikke bare en dunk juice i brugsen?”  Det er der flere årsager til.

  • Du ved, hvad der er i, når du har presset din egen juice. Og for at være mere specifik: Så ved du, hvad der IKKE er i – nemlig tilsætningsstoffer, sukker og sødemidler.
  • Vitaminer og mineraler holder ikke i lang tid, derfor er den eneste måde du kan sikre dig på, at der stadig er vitaminer og mineraler i juicen, at presse det selv og drikke det med det samme. Hvis du har en slow juicer er det dog endnu lettere, da vitaminerne kan holde sig op til 3 dage i køleskabet ved brug af en slow juicer. Det skyldes at en slow juicer kværner det grønne i stedet for at skære det i stykker, hvilket reducerer iltningen og dermed beholder vitaminer, mineraler og enzymer intakte.
  • Du reducerer dit madspild og får tømt ud i køleskabet! Du kan sågar bruge juicepulpen til bagning, supper, wokretter og pesto!
  • Du kan helt selv skræddersy dine juicer med alt det grønt og frugt, DU elsker.

Resultater man ofte hører om ved regelmæssig indtagelse af grøntsagsjuice: velbalanceret fordøjelse, ren hud, stærkere immunforsvar.

HUSK…

  • At vi altid vil anbefale at juice økologiske grøntsager og frugter for at sikre, at du drikker grøntsager med næring i – og at du ikke drikker affaldsstoffer fra sprøjtning.
  • At vitaminer som A, D, E og K er fedtopløselige, dvs. du skal hælde en lille sjat olie ned i juicen for at kunne optage disse vitaminer. Hæld evt. økologisk, koldpresset solsikkeolie, hørfrøolie, olivenolie eller kokosolie ned i juicen. Ikke-koldpressede olier bliver udvundet af enten kemiske processer eller kraftig varmebehandling. Begge dele ændrer oliens kemiske struktur, hvilket gør fedtstofferne harske, og det er hårdt for kroppen – især leveren og kroppens bindevæv.

Læs også:
3 lækre juicer
11 fantastiske fødevarer for dit helbred

Back To Top
×Close search
Search