INTERVIEWS MED ELEVER OG TERAPEUTER

Niels Anders Thorn, 58 År:

“Jeg gik fra at tro, at jeg vidste noget – til ingenting at vide – til at opdage, at det handlede om noget helt andet. Jeg var allerede uddannet kropsrelateret psykoterapeut, og under uddannelsen landede min forståelse af de kropslige sammenhænge fra hovedet og nede I kroppen.”

Læs interviewet med Niels

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg er blevet behandlet siden 1986 af vores grundlægger Ole Kåre Føli, og jeg har altid følt mig meget hjemme i den måde at se og arbejde med kroppen på. Behandlingerne har i alle årene holdt min krop åben, så jeg kunne klare et meget fysisk arbejde, og det startede desuden en bevidsthedsproces omkring sammenhængen mellem krop og sind, som blev tydeligere og tydeligere for mig, som årene gik.

Jeg kunne mærke, at der skete noget med hele mit system, at der blev sat ting i gang, der påvirkede mig på mange planer samtidig… Det blev jeg nødt til at undersøge nærmere! Derfor tog jeg uddannelsen.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?Jeg har arbejdet som skuespiller i 30 år.

HVAD HAR VÆRET MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Det mest givende har for mig været opdagelsen af, at jeg aldrig bliver færdig som terapeut. Sammenhængen mellem krop og psyke og min måde at møde klienterne på kommer til at folde sig ud uendeligt. Der findes ingen endegyldig sandhed – kun nye lag af klarhed, der folder sig ud. Det er fantastisk.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSEN?

Jeg gik fra at tro, at jeg vidste noget – til ingenting at vide – til at opdage, at det handlede om noget helt andet. Jeg var allerede uddannet kropsrelateret psykoterapeut, og under uddannelsen landede min forståelse af de kropslige sammenhænge fra hovedet og nede i kroppen. Der var et element af selvproces i uddannelsen; det at mærke tingene på egen krop var uhyrevigtig i min personlige forståelse af systemet og dets muligheder. At uddanne sig til terapeut kræver en selvindsigt og en vilje til forandring, som kan være en udfordring, men som naturligt vil berige dig, både professionelt og personligt, hvis du lader det ske… Det syntes jeg skete.

HVORDAN BRUGER DU SÅ UDDANNELSEN I DAG?

I dag har jeg min egen klinik: Blue Door Clinic på Østerbro.

HVORFOR VALGTE DU AT BLIVE AUTORISERET BODY SDS BEHANDLER?

Jeg valgte at blive autoriseret behandler, fordi jeg behandler alene i min klinik og havde brug for at tilhøre et større fællesskab. Et sted at blive videreuddannet, holde sig ajour og sparre med ligesindede. Men primært en følelse af at være en del af en sammenhæng!

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Selvfølgelig vil jeg det. – Jeg tror på systemet og har mærket det virke på mig selv og på mine klienter. Det er helhedsorienteret og bringer krop og sind sammen på en måde, der falder naturligt ind i min personlige oplevelse af virkeligheden. Det er et kropssystem, der taler til hele dig, og som understøtter dig i at blive bedre til at møde verden, som den du er. Men det er også en uddannelse, der kræver, at du er nysgerrig, har mod og kan lide at arbejde med mennesker. Få en behandling og mærk efter om det er dig – det vil jeg anbefale…

Addy K. Poulsen, 43 År:

“Ud over at mærke min egen udvikling, så er det fedt, at jeg allerede efter et halv år på uddannelsen kunne begynde at hjælpe folk ved hjælp af behandlingerne.”

Læs interviewet med Addy

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg valgte at tage uddannelsen hos Body SDS efter at have fået kendskab til behandlingsformen hos en behandler på Fyn. Der var noget, der sagde “det er jeg nødt til at lære” Det at kunne hjælpe folk på flere måder, var bare det, jeg skulle. Der gik så næsten 3 år fra jeg var til introdag om uddannelsen til jeg startede, men jeg vidste hele tiden, at det ville lykkedes en dag.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Før jeg begyndte på uddannelsen, var jeg dagplejer. Jeg sagde op den dag jeg havde 10 år jubilæum. En stor dag, men også skræmmende, da jeg ikke havde et andet job. Uvisheden fyldte en del i mine tanker nogle dage efter. Men flere har sagt til mig, at tingene ordner sig, hvis man ønsker dem nok. Og de har haft ret indtil videre.

HVAD LAVER DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Når jeg ikke er i Parken til undervisning, arbejder jeg 20 timer om ugen som kostansvarlig i en børnehave, og så behandler jeg i min egen klinik fire dage om ugen og i et behandler fællesskab én dag om ugen. Derudover er jeg fitnessinstruktør og har mit eget Body SDS Grundtræningshold.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Uddannelsen giver mig en masse personligt. Jeg føler, jeg er blevet mere rummelig, tror på det bedste i folk og tager ikke tingene så tungt mere. Træningen giver mig også en masse, jeg kan mærke, at det er godt for min krop.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Jeg synes, opbygningen af undervisningen er god. Jeg har på et tidspunkt tænkt, at fordelingen mellem behandling og træning burde være 2-1 da det primært var behandlingen, jeg brændte for, men synes nu, at strukturen med 1-1 er fint, da træningen også virkelig giver noget godt.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Jeg har allerede på det første år udviklet mig meget. Jeg har fået ryddet gevaldigt op i mit sind og fået ting, der til tider fyldte i tankerne, lagt på de “rette” hylder, så de ikke fylder mere. Så nu er de bare ting, der er sket. Ud over at mærke min egen udvikling, så er det fedt, at jeg allerede efter et halv år på uddannelsen kunne begynde at hjælpe folk ved hjælp af behandlingerne.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Når jeg bliver færdiguddannet i 2018 er min plan, at jeg vil leve af at behandle og have træningshold. Jeg vil gå hele vejen, for det føles rigtigt. Jeg kan mærke, at det var det helt rigtige valg jeg traf, da jeg sagde mit faste job op. Lad det være en opfordring til dem der sidder og er i tvivl. Tro på det lykkedes!

VIL DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE?

Jeg vil helt bestemt anbefale uddannelsen til andre. Den giver så meget mening og giver en masse til en selv, både behandlingsmæssigt og træningsmæssigt. Og så er det jo dejligt at kunne hjælpe folk med de ting de bøvler med.

Camilla Helsted, 38 År:

“der er så mange positive oplevelser I den her uddannelse, specielt med ens egen selvudvikling. Og så er det simpelthen en gave at møde et helt hold af fantastiske og forskellige mennesker med hver deres historie I bagagen!”

Læs interviewet med Camilla

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg har i 20 år drømt om at blive en eller anden form for behandler, hvor jeg arbejder med mine hænder. Sidste år gik jeg så ned med stress og angst i forbindelse med mit arbejde, og jeg blev klar over, at jeg måtte omlægge min stressende hverdag, hvis jeg skulle få det bedre. Jeg blev så faktisk opsagt, og jeg begyndte nu at undersøge, om jeg turde taget springet ind i den alternative verden.

Jeg tog til infomøde hos Body SDS i Parken, og da jeg mærkede hvordan jeg bare blev fyldt med positiv energi, da Andrrew (Valentino Andersen) kom ind for at vise en behandling – ja, dér vidste jeg, at det var her, jeg hørte til. Jeg har aldrig følt noget så rigtigt for mig. Jeg var solgt og havde sommerfugle i maven, indtil jeg skulle starte!

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg har været leder i 8 år i en større dansk virksomhed og også arbejdet som konsulent inden for it-branchen.

HVAD LAVER DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg arbejder som handicaphjælper.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Jeg er dybt taknemmelig over de mennesker, jeg har mødt. De er så fantastiske og rummelige og jeg glæder mig over, at jeg skal være sammen med dem de næste par år.

Ligeledes har vi to ekstremt dygtige, professionelle og empatiske lærere. De betyder allerede rigtig meget for mig.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Jeg kan rigtig godt lide afvekslingen i uddannelsen; en træningsdag i den ene uge og dernæst en behandlingsdag ugen efter.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Rejsen er i fuld gang! Jeg har været hele følelsesregistret igennem mange gange… vrede, angst, sorg, irritation og glæde. Og det er simpelthen så rart at være et sted, hvor jeg bliver accepteret, som jeg er, og som jeg nu en gang har det. Jeg har det stadig rigtig svært inden i, men jeg roser mig selv for, at jeg nu tør kigge på de ting, der gør ondt. Det gør mig stærkere.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Jeg vil være selvstændig behandler. Og så drømmer jeg om at blive lærer på Body SDS uddannelsen!

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Ja, til hver en tid. Der er så mange positive oplevelser i den her uddannelse, specielt med ens egen selvudvikling. Og så er det simpelthen en gave at møde et helt hold af fantastiske og forskellige mennesker med hver deres historie i bagagen! TAK!

Arendse Bigaard, 35 År:

“Jeg elsker mine torsdage på uddannelsen I parken! De giver mig mulighed for at stoppe op og mærke efter I svære situationer, samtidig med at jeg får en behandling hver uge, når vi øver på hinanden.”

Læs interviewet med Arendse

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg valgte at starte på Body SDS uddannelsen, fordi jeg i en længere periode havde prøvet Body SDS behandlinger og kunne se, hvor meget gavn jeg havde af dem. Jeg synes, det er meget fascinerende, og jeg har så meget lyst til at hjælpe andre mennesker til at få samme positive oplevelser.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg er oprindelig uddannet projektleder og har arbejdet en del år i reklamebranchen.

HVAD LAVER DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg arbejder som advokatsekretær på et advokatkontor i København.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Jeg kan se en vild udvikling hos mange af mine med-studerende, hvilket er spændende og meget opløftende. For mit eget vedkommende, giver uddannelsen mig mulighed for at stoppe op og mærke efter i svære situationer, samtidig med at jeg får en behandling hver uge, når vi øver på hinanden. Så min krop når ikke at blive så stresset som tidligere. Jeg er overbevist om, at vi alle kommer ud på den anden side af uddannelsen som ”nye mennesker”.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Jeg synes, det er rigtig godt. Jeg elsker mine torsdage på uddannelsen i Parken. Somme tider kan jeg godt blive lidt utålmodig, hvad angår behandlingen, fordi jeg bare gerne vil lære det hele med det samme. Men jeg kan sagtens se formålet med, at der undervises i lidt ad gangen, så jeg kan nå at øve mig derhjemme.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Altså, jeg er kun lige startet (i november 2015), så på det personlige plan kan jeg ikke mærke den store forskel endnu – ud over at jeg er blevet bedre til at mærke efter, hvad JEG har lyst til og sætte grænser. Men jeg synes, at det er tydeligt at mærke en udvikling på det fysiske plan. Body SDS træningen gør, at min krop er blevet mere smidig, og jeg har en bedre kontakt til hele kroppen.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Jeg vil meget gerne starte op selvstændigt og leve af at kunne hjælpe andre mennesker. Jeg nyder alle de behandlinger jeg allerede har givet, og jeg elsker at se, hvor glade mine klienter er, når de går ud af døren.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Ja, men man skal virkelig også ville det, ellers tror jeg ikke på, at man bliver en god behandler. Det kræver en del tid at få passet klienter ind i fritiden ved siden af et fuldtidsjob, så somme tider må man ”undvære” nogle timer i weekenderne. For mit vedkommende, synes jeg heldigvis, at jeg har fundet en god balance imellem mit job og mine behandlinger.

Annette Linde Tandrup, 51 År:

“Har man ikke planer om at blive kropsterapeut, er uddannelsen virkelig også god som personlig udvikling, da den gør én stærkere og giver mere tro på sig selv.”

Læs interviewet med Annette

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg har valgt Body SDS uddannelsen, fordi jeg har mærket på min krop og i mit sind, hvad behandlingen gør.

Jeg har haft min gang hos Body SDS siden 2003, da jeg jævnligt er blevet behandlet af grundlæggeren Andrrew (Valentino Andersen), og så har jeg gennemført flere Aquadeam udrensnings- og træningsforløb. Body SDS har hjulpet mig igennem flere udfordringer i livet. Udfordringer som har efterladt min krop og mit sind med ar. Udfordringer der tæller både en belastet barndom med overgreb, lammelse efter en fødsel samt et længerevarende stressforløb.

Da jeg for 3 år siden stod et sted i mit liv, hvor jeg skulle skifte vognbane, tænkte jeg, at jeg rigtig gerne ville kunne hjælpe andre mennesker – ligesom Body SDS og Andrrew har hjulpet mig med. Jeg var selv i tvivl om, jeg var stærk nok til at blive behandler… Efterfølgende forstår jeg, at alle – uanset alder, styrke og kropsbygning – udvikler sig rigtig meget og bliver stærkere og stærkere igennem de 3 år uddannelsen varer.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg var selvstændig med et større rekrutteringsfirma de sidste 20 år, inden jeg startede uddannelsen hos Body SDS.

HVAD LAVER DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg har været så privilegeret, at jeg har kunne gå hjemme og passe børn, mand og hund de sidste 3 år. Derudover har jeg behandlet som elev igennem næsten hele Body SDS uddannelsen fra min egen klinik, Excellent Body&mind.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Det mest givende for mig er, at jeg kan mærke, at jeg er blevet så meget stærkere både psykisk og fysisk. Og at jeg er blevet mere rummelig, og tror mere på mig selv. Jeg kan magte større pres, end jeg kunne inden uddannelsen. Og så har jeg har fået nogle værktøjer med mig, som jeg kan bruge, når der er behov for det.

Jeg var ikke meget for at træne Body SDS, før jeg blev “tvunget” til det via uddannelsen. Nu kan jeg ikke undvære det. Det er især træningen der gør, at jeg udvikler mig selv fysik og psykisk, så jeg bliver stærkere. Og jeg var ikke nået dertil, hvor jeg er i dag uden træningen.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Uddannelsens varighed på 3 år er perfekt. Tiden har givet mig muligheden for både at dygtiggøre og udvikle mig personligt på samme tid. Der har været tid til at behandle som elev igennem hele forløbet og på den måde øve det lærte samt tjene lidt til betaling af uddannelsen. Det har været rigtig fint for mig, at der ikke bliver lagt for meget vægt på det boglige, men at man lærer ud fra konceptet “ learning by doing”. Og jeg sætter stor pris på, at der har været tid nok til at vente på, at forståelsen kommer, når den kommer.

Uddannelsesmaterialet og undervisningen er af høj standard og er udarbejdet, så det er til at forstå for sådan en som mig, som ikke har en baggrund inden for sundhedssektoren og ikke er den boglige type.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Da jeg startede var jeg ret sart både psykisk og fysisk efter et længerevarende stressforløb. Jeg har igennem årene på uddannelsen følt, at jeg udvikler mig på forskellige måder. Jeg er blevet meget bedre til at mærke og tænke på mig selv, og det giver overskud i dagligdagen. Jeg er også blevet mere trænings- og kostbevidst, og det har smittet af på hele min familie.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Jeg vil fortsætte med at behandle. Jeg vil gerne kombinere Body SDS behandlinger men noget andet inden for sundhed. Så det går jeg og tænker lidt over, hvad det skal være.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Helt klart, og jeg har allerede gjort det, hvis jeg føler, det vil være en god vej for vedkommende. Jeg mener, at uddannelsen giver så meget til ens egen udvikling, at det er livets gave til en selv. 

Har man ikke planer om at blive kropsterapeut, er uddannelsen virkelig god som personlig udvikling, da den gør én stærkere og giver mere tro på sig selv.

Lotte Tillge, 40 År:

“Jeg vil klart anbefale uddannelsen. Både til dem der allerede har interessen for krop og sind og vil bygge oven på, eller til folk der ønsker et karriereskift.”

Læs interviewet med Lotte

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg har i flere år søgt efter noget mere i mit arbejdsliv, men jeg viste ikke præcis hvad. Da jeg så en dag var til frisøren kom snakken ind på stress, arbejdsliv, trivsel og frisøren fortalte mig om hendes store ønske om at blive kropsterapeut, og om hvad Body SDS er. Jeg var helt vild og skyndte mig hjem for at google videre om Body SDS. Jeg meldte mig til det næste informationsmøde om Body SDS, og jeg vidste bare med det samme, at det var det, jeg skulle. Inden for et par måneder havde jeg opsagt mit job, hævet min pension og har ikke fortrudt et sekund siden.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg har været uddannet pædagog i 12 år. Og jeg har været godt omkring inden for det pædagogiske felt. Jeg har primært lagt min energi i at arbejde med hjemløse, misbrugere og har i Psykiatrien. Jeg har også arbejdet inden for normalområdet med børn, og jeg var en af de første der skrev bachelor om idrætsvuggestuer. Så jeg har altid haft interessen for krop og bevægelse.

HVAD LAVER DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg har sagt mit lønmodtager job op og er pt i en etableringsfase med en drøm om, at jeg kan leve af at give behandlinger. Jeg har en fantastisk støttende mand, der er indstillet på, at vi pt lever på et meget skrabet budget. Så udover uddannelsen til kropsterapeut, så har min mand og jeg to små børn, som jeg tager mig af i det daglige.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Jeg synes, det er en fantastisk tanke, at krop og sind hænger sammen. Den holistiske helhedstankegang om kroppen giver så god mening for mig. Når jeg tænker tilbage på mit arbejde i Psykiatrien, så er det helt klar tanken om at krop og sind hænger sammen, jeg har manglet.

Det er rigtigt givende for mig, at der både er en træningsdel og en behandlerdel i uddannelsen, det er en super kombination. Jeg bliver hele tiden så meget klogere på min egen krop og klogere på de forskellige træningsøvelser, jeg lærer. Det er fedt, at jeg kan lære øvelserne fra mig, om jeg kommer til at bruge det i træningsregi eller til hjemmeøvelser til klienterne eller som en kombination, det må tiden vise.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Jeg er imponeret over opbygningen af uddannelsen og tænker, at det fungerer rigtigt godt. Jeg kan også fornemme, at der bliver lavet nye tiltag og videreudviklet.

Kombinationen af træning og behandling er så fedt.

Vi har nogle rigtig kompetente, dygtige og kloge lærere, stor respekt til dem. Det er dejligt, at de er så gavmilde med at dele ud af deres professionelle og private erfaringer.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Jeg bliver klogere og klogere for hver dag. Jeg er blevet meget bedre til at mærke mig selv og passe bedre på mig selv. Jeg er blevet mere rummelig som menneske.  Jeg er blevet – og er stadig i gang med at blive -fysisk stærkere efter to hårde graviditeter.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Jeg vil helt sikkert være kropsterapeut i min egen klinik.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Det er en fantastisk rejse!  En rejse  på at blive klogere på sig selv og sine medmennesker. Det kan dog også være udfordrende at gå i gang med at arbejde med sig selv på et psykologisk plan og at skulle mærke sig selv. Derudover kan det være en udfordring at ændre kurs i livet og få job, uddannelse og familieliv til at gå op i en højere enhed.  Men ja, jeg vi klart anbefale uddannelsen. Både til dem der allerede har interessen for krop og sind og vil bygge oven på, eller til folk der ønsker et karriereskift.

Marc Christian Garby, 25 År:

“Jeg har altid haft en god kropsfornemmelse, men det er vand ved siden af hvad jeg har nu. Psykisk har jeg åbnet mere op. Det gør mig gladere, men der er stadig mere at arbejde med.”

Læs interviewet med Marc

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Oprindeligt valgte jeg den, da jeg så en god mulighed for at arbejde med atleter, udvikling og performance. Nu kan jeg dog se, at den “værktøjskasse” jeg får, rækker til meget mere end det.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg var elitecykelrytter. Jeg har cyklet siden jeg var 11. Min karriere sluttede da jeg var 24. Det var ikke helt frivilligt, men på grund af længerevarende skader og sygdom.

HVAD LAVER DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg er IT-Konsulent og sportsdirektør på Team Giant-Castelli. Jeg behandler også hjemme privat hos mig. Jeg har virkelig travlt på alle fronter, men Body SDS giver mig de bedste værktøjer til at mestre det. Måske vigtigst af alt lære det mig at blive bedre til at sige fra. Det kommer i takt med at uddannelsen virkelig giver mig mulighed for at mærke mine behov og hvilke værdier, der virkelig tæller for mig.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Lige nu oplever jeg, at det er et ekstremt rart frirum, som jeg har hver undervisningsdag. Derudover udvikler jeg mig allerede på et personligt plan, hvor specielt min tålmodighed og rummelighed for andre, er blevet større.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Det er super fedt, at vi har haft en så praktisk tilgang på uddannelsen, og at vi allerede kan behandle hele kroppen. Uddannelsen er faktisk ikke så forskellig fra andre læringsmetoder. Først lærer man grundteknikkerne og principperne. Derfra videreudvikler man dem. Derudover er jeg godt tilfreds med fordelingen af behandling og træning. Og fordelingen af os elever på hold 24 er fantastisk, da vi har så mange forskellige aldre og en ret lige fordeling af køn.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Jeg synes jeg har rykket mig både fysisk og psykisk. Fysisk har jeg formået at komme til et stadie, hvor min krop har haft det bedre end nogensinde. Jeg har altid haft en god kropsfornemmelse, men det er vand i siden af hvad jeg har nu. Psykisk har jeg åbnet mere op. Det gør mig gladere, men der er stadig mere at arbejde med.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Jeg kommer helt sikkert til at arbejde med Body SDS, men hvordan kan jeg endnu ikke svare på endnu.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Ja. Jeg er overbevist om, at jeg her hos Body SDS bliver den bedste kropsterapeut. Det er den ægte vare, og jeg føler mig mere tryg, ved at investere min tid og energi her end på lignende uddannelse, på trods af prisforskellen.

Thomas Hansen, 35 År:

“Det mest givende for mig er, at det er en lidt mere abstrakt og rummelig verden, end jeg har været vant til. Det har udvidet min horisont enormt. Den holistiske tilgang, body sds har, er helt unik.”

Læs interviewet med Thomas

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Det gjorde jeg, fordi min tvillingesøster blev ramt af to diskusprolapser i nakken, og hun var igennem både fysioterapeuter og kiropraktorer uden resultater. Så var hun faktisk hos en Body SDS´er, og han fik styr på mange af hendes problemer med nakken. Så måtte jeg se systemet an, så jeg meldte mig til en informationsdag. Her var jeg heldig at blive udtrukket til en behandling af Andrrew E. E. Mogensen, Body SDS´ ene grundlægger. Det var meget heftigt, og jeg har aldrig prøvet noget lignende, det var en vildt lækker, fed følelse at få. Det var som om, at min krop gennemstrømmede af energi, og den blev meget lettere, og mange af de spændinger, jeg har kæmpet med, de var bare væk. Så det var jeg nødt til at sætte mig ind i, og hvis jeg kunne give noget af dette videre til andre, ville det være fantastisk spændende arbejde.

HVAD LAVEDE DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg er uddannet i den sundhedsvidenskabelig verden, jeg er ergoterapeut. Og det arbejdede jeg med ved siden af uddannelsen.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Det mest givende for mig er, at det er en lidt mere abstrakt og rummelig verden, end jeg har været vant til. Det har udvidet min horisont enormt. Den holistiske tilgang, Body SDS har, er helt unik. Mange andre behandlingsformer er også holistiske, men den her er mere ekstrem, og den fysiske og psykiske del går virkelig i symbiose.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET?

Jeg har måske været lidt for firkantet, lidt rigid på visse områder, og ift. den del af mig, føler jeg, jeg har rykket mig meget.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Ja – Jeg ville sætte mig ned og have en fin samtale med vedkommende, som var interesseret i uddannelsen.

Andreas Lassithiotakis, 31 År:

“Træningsformen og den holistiske helhedstanke om mennesket giver mig mest. Samtidig er det også meget givende at lære mig selv at kende, lave om på mit liv og det at kunne hjælpe andre.”

Læs interviewet med Andreas

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg havde haft stor glæde af behandlingen og begyndte at bruge mere og mere tid på systemet. Det startede da jeg havde en arbejdsskade for nogle år siden, da jeg studerede på musikkonservatoriet, hvor jeg opsøgte mange læger, speciallæger, kiropraktorer og fysioterapeuter – men det var systemet her, der hjalp mig. Efter at være kommet over min skade begyndte jeg at træne Body SDS´ træning, og blev mere og mere optaget af tankegangen, som Body SDS deler. Da jeg var færdiguddannet fra konservatoriet, føltes det naturligt at tage skridtet og tage uddannelsen til kropsterapeut. Til at starte med, var det ikke for at blive behandler, men det føltes som et must at lære mig selv og min krop at kende.

HVAD LAVEDE DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg arbejdede som musiker – som kontrabassist – og jeg underviste på en musikskole.
Det skar jeg kraftigt ned på ca. halvvejs i uddannelsen til Body SDS-terapeut, da min behandler-praksis var klar til at kunne finansiere uddannelsen.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Træningsformen og den holistiske helhedstanke om mennesket giver mig mest. Samtidig er det også meget givende at lære mig selv at kende, lave om på mit liv og det at kunne hjælpe andre. Dét at få alle aspekter i mit liv til at hænge mere sammen er altafgørende for mig. Jeg følte faktisk, at jeg ikke kunne fortsætte med at være musiker, hvis jeg ikke havde de redskaber med mig, som jeg kunne få fra Body SDS. På den måde får jeg mere balance i mit liv, fordi jeg nu har en dimension, der hedder ”dyrk mig selv” og ”hjælp andre”.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET?

Det er svært at beskrive. Jeg kan godt mærke en udvikling, men udviklingen startede også flere år før uddannelsen – da jeg et tidspunkt besluttede mig for at ændre nogle ting i mit liv. Jeg startede altså udviklingen inden, derfor har den ikke føltes SÅ intens under uddannelsen endnu, men det havde den helt sikkert, hvis jeg ikke allerede var begyndt at udvikle mig selv før. Men udviklingen for mig er, at jeg giver mig mere tid til at holde mig selv ved lige.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Ja, jeg tror, Body SDS har fat i noget, som mange mennesker i vores tid har brug for. Jeg har ikke anbefalet uddannelsen til så mange, fordi det hurtigt kan virke prædikende, men jeg taler meget godt om den når jeg får chancen. Jeg var også som musiker meget inspireret af underviserne på Body SDS og uddannelsens meget håndgribelige og hands-on – pædagogiske struktur.

Pia Markussen, 44 År:

“Jeg har lært utrolig meget om mig selv og andres adfærdsmønstre. Det at man ser bag om mennesket, I stedet for bare at kigge på dets ydre, dets facade. Rent fysisk har jeg også fået det langt bedre af alle behandlingerne.”

Læs interviewet

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Det gjorde jeg, fordi min tvillingesøster blev ramt af to diskusprolapser i nakken, og hun var igennem både fysioterapeuter og kiropraktorer uden resultater. Så var hun faktisk hos en Body SDS´er, og han fik styr på mange af hendes problemer med nakken. Så måtte jeg se systemet an, så jeg meldte mig til en informationsdag. Her var jeg heldig at blive udtrukket til en behandling af Andrrew E. E. Mogensen, Body SDS´ ene grundlægger. Det var meget heftigt, og jeg har aldrig prøvet noget lignende, det var en vildt lækker, fed følelse at få. Det var som om, at min krop gennemstrømmede af energi, og den blev meget lettere, og mange af de spændinger, jeg har kæmpet med, de var bare væk. Så det var jeg nødt til at sætte mig ind i, og hvis jeg kunne give noget af dette videre til andre, ville det være fantastisk spændende arbejde.

HVAD LAVEDE DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

Jeg er uddannet i den sundhedsvidenskabelig verden, jeg er ergoterapeut. Og det arbejdede jeg med ved siden af uddannelsen.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Det mest givende for mig er, at det er en lidt mere abstrakt og rummelig verden, end jeg har været vant til. Det har udvidet min horisont enormt. Den holistiske tilgang, Body SDS har, er helt unik. Mange andre behandlingsformer er også holistiske, men den her er mere ekstrem, og den fysiske og psykiske del går virkelig i symbiose.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET?

Jeg har måske været lidt for firkantet, lidt rigid på visse områder, og ift. den del af mig, føler jeg, jeg har rykket mig meget.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Ja – Jeg ville sætte mig ned og have en fin samtale med vedkommende, som var interesseret i uddannelsen.

Elisa Stokholm, 51 År:

“Jeg har fået en meget større kropsopfattelse, meget større viden om mig selv, jeg ved meget mere om kost og ernæring, og jeg har fået en bedre tilgang til mennesker, end jeg havde før. Jeg er simpelthen mere rummelig.”

Læs interviewet med Elisa

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg valgte den fordi, jeg i mit arbejdsliv ikke havde fundet det, der virkelig trak i mit hjerte. Og så nævnte en kollega Body SDS for mig og roste systemet til skyerne. Så blev jeg nysgerrig og læste derefter om uddannelsen. Det var især beskrivelsen af tilgangen til mennesket, jeg blev fænget af. Her var der nemlig også den åndelige tilgang til mennesket, udover den fysiske tilgang. Og det gjorde mig nysgerrig – tanken om det hele menneske.

HVAD LAVEDE DU FØR, DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg var sygeplejerske, og det er jeg stadig.

HVAD ER DET MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Det er den øgede kropsopfattelse, jeg har fået. Jeg er langt mere bevidst om, hvad min krop kan, og hvordan den har det – og ligeså med andres kroppe og helbred.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Jeg synes, det skriftlige materiale og videoerne er helt fantastiske. Og også den måde træningen er opbygget på, dét, at man skal lære det hele uden ad ganske langsomt, er rigtig fint.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Min egen udvikling har været helt fantastisk. Jeg har fået en meget større kropsopfattelse, meget større viden om mig selv, jeg ved meget mere om kost og ernæring, og jeg har fået en bedre tilgang til mennesker, end jeg havde før. Jeg er simpelthen mere rummelig.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Jeg vil være terapeut, det var meningen fra starten. Men ikke fuldtids-terapeut, jeg vil gerne være sygeplejerske ved siden af.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE, OG HVORFOR?

Ja, det vil jeg i høj grad. Fordi det er en utrolig stor selvudvikling rent psykisk, men også kropsmæssigt. Så jeg ser det som en stor gave, jeg har givet mig selv. Jeg føler, jeg har investeret i mig selv.

Asger Heindorf, 29 År:

“Jeg har længe haft en drøm om, at jeg skulle starte mit eget og skabe succes derigennem. Body sds er redskabet til at kunne opfylde alle de drømme, jeg har.”

Læs interviewet med Asger

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Den valgte jeg, fordi jeg længe havde gået og ledt efter noget, jeg kunne uddanne mig til. Jeg er uddannet fysisk træner i styrketræning, og jeg kunne godt tænke mig at bygge videre på en eller anden måde – men jeg vidste ikke, hvad denne ”overbygning” skulle være. Jeg fik så en behandling hos Body SDS, og så var jeg solgt. Jeg var derefter til en informationsdag og var efterfølgende fast besluttet på, at dét var dét, jeg skulle.

 HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg er uddannet som fysisk træner i styrketræning – det går ud på, at man laver styrketræningsprogrammer, der kan optimere en enkelt persons sportspræstation, fx for en fodboldspiller eller en håndboldsspiller. Jeg har også været personlig træner.

HVAD LAVEDE DU TIL DAGLIG UDOVER AT UDDANNE DIG TIL KROPSTERAPEUT?

De sidste 5 år inden uddannelsesstart var jeg handicaphjælper. Så jeg var handicaphjælper og trænede ved siden af på høj plan med styrketræning og stiller op i bodybuilding-konkurrencer.

HVAD ER MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Det er en god blanding af det hele. Det er svært bare at vælge én ting. Jeg har længe haft en drøm om, at jeg skulle starte mit eget og skabe succes derigennem. Body SDS er redskabet til at kunne opfylde alle de drømme, jeg har. Udover det kan jeg mærke, at der sker noget indeni én, som er svært at sætte ord på. Også selvom at jeg kun er 1 år inde i uddannelsen. Der er stadig 2 år tilbage, men jeg har udviklet mig meget på det personlige plan. Dét at lære at behandle og træne er givende i sig selv. Det vigtigste for mig er dog, at jeg får opfyldt min drøm, det at skabe mit eget – den drøm kan Body SDS realisere.

HVAD SYNES DU OM OPBYGNINGEN AF UNDERVISNINGEN OG STRUKTUREN I UDDANNELSEN?

Det fungerer rigtig godt med vekslende trænings- og behandlingsdage i undervisningen, da begge ting kræver fordybelse ned til mindste detalje. Undervisningsmaterialet er også super. Det er i form af videoer og bøger, som Body SDS selv har lavet. Jeg vil selvfølgelig også give en kæmpe ros til vores undervisere, der trods et stort hold formår at få alle med og tage sig tid til den enkelte elev.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSESFORLØBET INDTIL VIDERE?

Stille og rolig. For mig er det løbende, at der sker en udvikling. Det er som om, at jeg har lidt mere ro i sindet.

VED DU, HVORDAN DU VIL BENYTTE DIG AF UDDANNELSEN, NÅR DU ER FÆRDIG?

Ja. Min drøm er, at jeg skal leve af at være behandler. Jeg har allerede en klinik inde på Strøget og også i Roskilde, som jeg lige har startet op. Det var en klar plan, allerede inden jeg startede. Jeg kan godt lide langsigtede mål – så jeg satser alt på en karriere som kropsterapeut.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE?

Ja helt klart – Det koster selvfølgelig en del penge, og det tager også tid – men det giver også meget igen. Det er en decideret oplevelse at tage denne uddannelse, hvilket jeg tror, skiller sig meget ud fra andre uddannelser.

Pernille Engelbak, 52 År:

“Jeg har meget nemt ved at mærke mennesker og deres sindsstemning. Mærke hvor de er. Det er en kæmpe gave – det giver en større forståelse for vores forskelligheder. Jeg har også selv forandret og udviklet mig meget personligt.”

Læs interviewet med Pernille

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg arbejdede som direktionssekretær i ALKA forsikring. Så vidt jeg ved, var ALKA nok det første forsikringsselskab, der begyndte at bruge Body SDS som led i behandling af forsikringstagere, der havde pådraget sig piskesmæld. Jeg synes, at det var fantastisk, at en “massage og træning” kunne hjælpe folk videre. Jeg kunne mærke, at der skulle sket en forandring i mit liv …. og at det var en god ide at skifte spor. Jeg søgte på rigtig mange forskellige uddannelser inden for sundhed – men noget i mig sagde, at jeg skulle være Body SDS’ er, og det er jeg lykkelig for i dag.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg har egentlig lavet meget forskelligt i mit liv. Advokatsekretær, arbejdet i EDB-branchen som instruktør, forsikringsbranchen, i et reklamebureau og som produktudvikler inden for fødevarer.

 HVAD HAR VÆRET MEST GIVENDE FOR DIG VED UDDANNELSEN?

Jeg synes, at jeg ser helt anderledes på mennesker nu. Jeg er både mere rummelig og også grænsesættende. Jeg har meget nemt ved at mærke mennesker og deres sindsstemning. Mærke hvor de er. Det er en kæmpe gave – det giver en større forståelse for vores forskelligheder. Jeg har også selv forandret og udviklet mig meget personligt. Jeg synes, at jeg har fundet en god måde at sige fra på og være mere rolig og afbalanceret.

HVORDAN BRUGER DU SÅ UDDANNELSEN I DAG?

Jeg er autoriseret Body SDS behandler, og det virker rigtig godt for mig.

HVORFOR VALGTE DU AT BLIVE AUTORISERET BODY SDS BEHANDLER?

Jeg synes, det er fedt med gode kurser – og til dels også sparring – selv om man hen ad vejen får rigtig meget erfaring selv. Der er mange tiltag, der sker i Body SDS for at gøre hverdagen lettere for os autoriserede behandlere – for at knytte os tættere til ”kernen”, så vi kan tilbyde de samme ting.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE?

Ja, bestemt. Det er dejligt at arbejde med så mange forskellige mennesker, som man kan hjælpe på vej videre i livet. Det er et job, der giver utrolig god mening og er virkelig personudviklende. Det er det fedeste job, når man finder balancen og ikke bruger sig selv alt for meget.

Dorte Gade, 45 År:

“Jeg har lært mig selv rigtig godt at kende og fået større indsigt på mange områder. Som færdiguddannet har jeg også gået igennem en stor udvikling ved at arbejde som selvstændig.”

Læs interviewet med Dorte

placeholder

HVORFOR VALGTE DU BODY SDS-UDDANNELSEN?

Jeg læste Body SDS´ grundlægger Ole Kåre Følis bog ´Mit indre rum´ og vidste bare, at det var det, jeg skulle. Samtidig har jeg altid gerne ville gøre en forskel for andre mennesker, og det følte jeg, jeg kunne gøre gennem denne uddannelse.

HVAD LAVEDE DU, FØR DU BEGYNDTE PÅ UDDANNELSEN?

Jeg var marketing-ansvarlig i et firma.

HVORDAN VILLE DU BESKRIVE DIN EGEN UDVIKLING UNDER UDDANNELSEN?

Under uddannelsen er jeg blevet meget rummelig og har opnået stor forståelse for andre mennesker. Jeg har lært mig selv rigtig godt at kende og fået større indsigt på mange områder. Som færdiguddannet har jeg også gået igennem en stor udvikling ved at arbejde som selvstændig.

HVORDAN BRUGER DU SÅ UDDANNELSEN I DAG?

Jeg har egen klinik og arbejder som Body SDS terapeut 5 dage om ugen – og lever af det.

HVORFOR VALGTE DU AT BLIVE AUTORISERET BODY SDS BEHANDLER?

For at sikre min videreuddannelse og opnå de fordele der er som autoriseret behandler, som fx stadig at have tilknytning til kollegaer.

VILLE DU ANBEFALE UDDANNELSEN TIL ANDRE?

Hvis det er noget for personen, så ja.

THIS MIGHT ALSO INTEREST YOU:

INDHOLD & OPBYGNING

READ MORE

FREMTIDEN SOM KROPSTERAPEUT

READ MORE

PRIS PÅ UDDANNELSEN

READ MORE