skip to Main Content

Skoliose – hvad kan Body SDS gøre?

Body SDS har gode erfaringer med at behandle skoliose. Body SDS behandlingerne er med til at modvirke smerter og ubehag, og så løsner Body SDS spændte muskler og styrker kroppen de rette steder med det formål at undgå, at skoliosen udvikler sig eller at rette . Behandlingerne kan hjælpe både dig, der netop er diagnosticeret med skoliose, og dig der har levet flere år med ryglidelsen. Overvejer du operation eller er du allerede rygopereret for skoliose, er der også hjælp at hente med Body SDS. Her kan du læse, hvad Body SDS kan gøre for dig.

Det er vigtigt for os at gøreopmærksom på, at vi betragter alle skoliose-ramte individuelt, og derfor tilpasser Body SDS behandlingen til den enkelte krop.

Et liv med skoliose – få hjælp med Body SDS behandling

En Body SDS-behandling vil ofte arbejde på at løsne stive og låste hofter og skuldre. Derudover har vi fokus på ribbenene og de to hovedpunkter, der hvor skoliosen viser sig på ryggen for at frigøre de spændinger, der er i disse områder. Udover at få kroppen til at slappe af, går behandlingerne ud på at få bearbejdet de følelser, der får kroppen til at trække sig sammen, så det ikke sker igen.

Body SDS kan bruges til skoliose i mange forskellige stadier:

  • er du netop diagnosticeret med skoliose
  • har du levet med skoliose i mange år
  • står du foran en operation
  • er du rygopereret
  • har du meget kraftig skoliose
  • er din ryg faldet sammen pga. skoliose

så har Body SDS gode erfaringer med at hjælpe på forskellig vis.

  • Jo tidligere du kommer, jo bedre har vi mulighed for at styre processen og modvirke at skoliosen udvikler sig. Skoliose udvikler sig ofte i puberteten og ved at behandle i den periode kan Body SDS behandlinger ofte modvirke, at skoliosen bliver så slem.
  • har du levet med skoliose i nogle år og først nu beslutter dig for at prøve Body SDS, så skal du ikke holde dig tilbage. Hos Body SDS har vi gode erfaringer med at modvirke de smerter og det ubehag, som mange skolioseramte oplever. Behandlingerne løsner spændte muskler og styrke kroppen for at undgå, at skoliosen udvikler sig.

Læs om en ung piges erfaringer med Body SDS her. Hun havde haft diagnosen skoliose i ca. 1 ½ år, inden hun mødte Body SDS.

  • Ved meget kraftig skoliose har Body SDS succes med at forhindre sammenfald i ryggen. Du kan betragte Body SDS behandlingen som en form for gymnastik , der hjælper med at holde ryggen oprejst. Behandlingen aflaster de områder i ryggen, hvor skoliosen skaber spændinger. Herved er Body SDS med til at genetablere ryggens centrering, så meget som muligt, hvilket fx aflaster åndedrættet, indre organer og nakke.
  • Ved sammenfald: Hos nogle ældre mennesker, har vi oplevet, at ryggen er faldet sammen pga. skoliose. Her kan Body SDS ligeledes hjælpe med at rette op.

Psykisk dimension

Skoliose har efter Body SDS´ bedste overbevisning en psykisk dimension. Alle de unge vi behandler for sygdommen, har i den nære fortid været udsat for noget, der pålægger dem et stort psykisk pres. Presset kan sætte sig i deres kroppe som spændinger i muskler og væv. Det følelsesmæssige chok får deres kroppe til at trække sig sammen, musklerne bliver spændte og ufleksible. Deres mave trækker sig sammen, og der bliver ikke plads til livet og hverdagens små skrub, så at sige. De ufleksible muskler og kroppens generelle alarmberedskab forhindrer, at de udvikler sig normalt. Musklerne holder igen på de uundgåelige knogleudvidelser, og især rygsøjlen påvirkes, fordi den er lavet af så mange led og kan bøje af for musklernes træk. Og pludselig begynder deres rygsøjle at skride.

Body SDS træning

Musklerne i ryggen og maven skal derudover trænes, da det er dem som holder ryggen. Så uanset hvor udtalt skoliose, du har, så er træning af ryggen super vigitigt. Body SDS anbefaler Body SDS Grundtræning eller Cufei.

Læs også: Skoliose – som i skæv sidekrummet ryg

Læs desuden: Far og mor træf deres livs sværeste valg.

Back To Top
×Close search
Søg