Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Allergi – Kan Body SDS hjælpe eller lindre på allergi og intolerance ?

Hvad er allergi?

Allergi er en tilstand, som skyldes et hyperaktivt immunforsvar også betegnet som hypersensitivitet. En form for overreaktion også kaldet en immunreaktion. Dvs. et immunsystem, som reagerer unormalt eller for kraftigt på stimuli. Stimuli, der normalt omfatter uskadelige stoffer, bedre kendt som antigener. Et antigen er et molekyle, som findes på overfladen af de fleste celler og mikroorganismer. Antigenet giver anledning til produktion af antistoffer.

Man skelner mellem “straks-allergi”, hvor symptomerne opstår direkte efter kontakt med allergenet, som fx reaktion på pollen, og “forsinket” allergi, hvor symptomer først bliver tydelige efter ca. 12 timer. Allergi kan forekomme gennem hele ens levealder, men optræder oftest i børne- og ungdomsårene.

Den allergiske reaktion udløses ved hudkontakt, indånding, indtagelse gennem mad eller ved en indsprøjtning. Disse udløsere kan forårsage forskellige symptomer, som enten er begrænset til et lokalt område eller viser sig på hele kroppen. Symptomerne kan inkludere rød og kløende hud, som kan føre til større udslæt.

Derudover kan man opleve symptomer som løbende næse, nysen, hævede øjne, hoste, allergisk astma (den mest almindelige type astma hos børn og unge) og hævede slimhinder. I sjældne tilfælde kan der opstå hovedpine og udmattelse; og i værste fald kan en allergisk reaktion udløse anafylaktisk chok, hvor der udvikles hæshed og åndedrætsbesvær, efterhånden som luftvejene snævre til. Anafylaktisk chok kan i værste tilfælde være livstruende. Reaktionerne på allergi kan opleves vidt forskellig fra person til person, da vi alle er forskellige.

Hvilke stoffer forårsager allergi?

I princippet kan et hvilket som helst stof fremkalde en allergisk reaktion. I forbindelse med fødevareallergi er der ca. 14 kendte fødevarer, som udgør de mest almindelige allergener. Disse er æg, jordnødder, fisk, skaldyr, korn der indeholder gluten, nødder, bløddyr (Bløddyr er en række af hvirvelløse dyr; dvs. dyr uden rygrad), soja, lupiner, sesamfrø, sennep, selleri, komælk, svovldioxid og sulfitter. Det er ikke kun ved fødevarer man oplever allergi, det kan også være ved smykker (nikkel), tekstiler, desinfektionsmidler, dyr, latexprodukter, medicin og mange andre stoffer. Oftest kan man godt undgå de nævnte allergener, men det er desværre ikke helt muligt med de såkaldte inhalationsallergener, der især forekommer om foråret.

Disse inhalationsallergener (ofte luftbårne) omfatter som oftest pollen fra træer, græs og planter, men også husstøv, skimmelsvampesporer og dyrepels kan give gener. I forhold til pollenallergi (også kendt som høfeber) er det endnu ikke undersøgt til bunds, hvad der udløser de allergiske reaktioner. Hovedårsagen anses for at være nogle bestemte proteiner. Birkepollen indeholder fx et protein, der beskytter pollenet mod bakterier.

Denne bakterie findes også i fødevarer som æbler, gulerødder og nødder. Hvis kroppen reagerer allergisk på disse fødevarer (som det er tilfældet med 70 % af birkepollenallergikerne), kaldes det krydsallergi. Hvis de funktionelt defekte antistoffer, der skal danne forsvar mod endoparasitter, kommer i kontakt med disse proteiner, opstår der en betændelsestilstand, som er forårsaget af forskellige endogene stoffer som fx histamin (vævshormon og neurotransmitter). Dette kan give rødme, kløe, hævelse og øget sekretion i slimhinder, luftveje og på huden.

Hvorfor får vi allergi?
Det er i dag fortsat ret uvist, hvad der er de nøjagtige årsager til udviklingen af allergi. Der er i dag flere undersøgelser som peger på at immunsystemets aktuelle tilstand spiller en væsentlig rolle. Der er også flere undersøgelser som peger på, at miljømæssige toxiner og tungmetaller samt tarmfloraen har en væsentlig betydning. Der forskes meget i tarmfloraens betydning for helbredet, og man mener, at nøglen til sundhed og sygdom også kan findes i tarmfloraen, selvom der endnu er mange ubesvarede spørgsmål.

Først og fremmest har genetiske dispositioner og de miljømæssige påvirkninger, som vi er udsat for fra fødslen, stor indflydelse. Selve fødslen har endda en effekt på vores immunsystem. Man ved, at der ved en naturlig fødsel sker en ”indstilling” af den nyfødtes immunsystem direkte i fødselskanalen gennem bakteriernes påvirkning. En anden påvirkning er, hvorvidt barnet næres af modermælkserstatning eller egentlig modermælk i de første måneder. Som følge af modermælkens unikke sammensætning kan denne ikke erstattes fuldt ud med modermælkserstatning.

Der findes også forskellige stoffer som kan være medvirken til udviklingen af allergi fx tilsætningsstoffer i forarbejdet fødevarer, antibiotika, pesticider, blødgørende stoffer i plast, tungmetaller og luftforurening.

Kan man selv nedsætte risikoen for at få allergi?
Der er meget som tyder på, at man kan forebygge samt forhindre udviklingen eller forværringen af eksisterende allergier ved at reducere den mængde skadelige stoffer, man udsættes for i hverdagen. I den forbindelse tilrådes det, at undgå stoffer, der påviseligt kan udløse allergi, eller som mistænkes for at udløse allergi. Det kan derfor være en fordel, at man detoxer sit system ved at benytte produkter som binder skadelige stoffer og transportere dem ud af systemet. Samtidig kan man med tarmbakterier skabe en bedre tarmflora og derigennem opbygge bedre vilkår for ens sundhed.

Der er tillige et par gode råd, som man kan starte med i hjemmet.

Støv af
Husstøv i vores boliger er en undervurderet sundhedsfare. En enkel og frem for alt gratis måde at reducere og forebygge allergi på er at støve af. Husstøv indeholder blandt andet husstøvmider og deres ekskrementer. Især husstøvmidernes ekskrementer indeholder allergifremkaldende stoffer og kan forårsage allergiske symptomer, hvis de kommer i kontakt med huden eller indåndes. I gennemsnit indeholder en teskefuld støv fra et soveværelse omkring 1.000 husstøvmider og 250.000 mikroskopiske ekskrementer. Husstøvmider er ca. 1/3 mm lange. De er blege og kan ikke ses med det blotte øje. De lever af hår og skæl fra mennesker og dyr, og trives bedst ved 25˚C og høj luftfugtighed. Luftfugtigheden afgør, om miderne kan leve i boligen eller ej, husk derfor altid at lufte godt ud og sikre et godt og sundt indeklima.

Dette er dog ikke den eneste fare, der er i hjemmet. Blødgørende stoffer fra plast, flammehæmmende stoffer og selv træbeskyttelsesmidler, der for længst er blevet forbudte, kan ophobe sig i husstøvet. Mange af disse materialer er kræftfremkaldende eller mistænkes for at være det. Nogle af stofferne kan desuden forstyrre hormonsystemet. Det er især, når stofferne kombineres, at effekten er foruroligende. Hvis støvet ikke fjernes, vil det sandsynligvis blive inhaleret. Derfor bør især folk med allergi, støve af regelmæssigt. Folk med støvallergi bør desuden bruge en støvsuger, hvor støvpartiklerne bliver i posen, og som har et såkaldt HEPA-filter.

Undgå aluminium
Et andet godt råd i forhold til at undgå allergi, er ikke at lade sig udsætte for unødvendig eksponering overfor aluminium og andre tungmetaller. Aluminium er overalt og omkring os i vores hverdag. Det forekommer naturligt som et sporstof i jordskorpen, vandet og vores mad, og det er nødvendigt til forskellige tekniske formål. Naturligt forekommende aluminium som cyklers aluminiumsstel udgør umiddelbart ikke en trussel for mennesker.

Aluminium findes også i modificeret form i visse kosmetiske produkter, såsom deodoranter. Også fødevarer som færdige kageblandinger, bordsalt og babymad indeholder desværre ofte aluminium. Aluminiumforbindelser benyttes også som tilsætningsstoffer (E-stoffer), fx som farvestof E173 (aluminium), stabilisator E520 (aluminiumsulfat) og som antiklumpningsmidler E554 (natriumaluminiumsilikat). Selvom disse stoffer er erklæret sikre, er der et “men” – Organiske syrer, der findes i mange fødevarer – fx citronsyre, mælkesyre og smagsforstærkeren glutamat – kan øge optagelsen af aluminium kraftigt, så kroppen får alt for store mængder.

Hvad har det med allergi at gøre?
Dyreforsøg har vist, at visse fødevarer sammen med aluminiumhydroxid kunstigt kan udløse allergier. På den baggrund er det rimeligt at antage, at aluminium formentlig også kan være med til at udvikle allergier hos mennesker. Eksperter anbefaler derfor, at man spiser naturlig kost uden unødvendige tilsætningsstoffer. En sund kost med masser af grøntsager, og så få tilsætningsstoffer som muligt er med til at holde tarmfloraen sund, hvilket også spiller en vigtig rolle i vores immunsystem.

Overdreven hygiejne, kan også være en synder
Personlig hygiejne og rengøring af hjemmet udgør god grundlæggende hygiejne. Det kan dog blive for meget af det gode. Alt for hyppig rengøring og især desinficering inden for hjemmets fire vægge kan øge risikoen for allergier, især hos børn.

Den såkaldte hygiejnehypotese (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1838109/?tool=pmcentrez ) forklarer, den hurtige stigning i udbredelsen af høfeber og astma i udviklingslandene. Den er baseret på forskellige observationer, herunder det faktum, at børn, der vokser op på gårde, er væsentligt mindre tilbøjelige til at udvikle astma, høfeber eller andre former for allergier end by børn. Ifølge hypotesen er denne eksponering for bakterier i en tidlig alder vigtigt for at kunne udvikle et stærkt immunsystem. En anden vinkel kunne også være, at by børn, er udsat for flere miljømæssige belastninger ved at bo i byen.

Selvom Kommissionen for Miljømedicin fra Robert Koch-instituttet i Tyskland ikke anser hygiejnehypotesen for at være pålidelig nok, anses den af mange læger for at være begrundet. Derfor er det en god idé at opretholde det rigtige niveau af hygiejne og kun bruge desinfektionsmiddel, når det virkelig er nødvendigt. Omvendt betyder det ikke, at køkkensvampe, håndklæder mv. ikke skal udskiftes regelmæssigt. Man bør snarere være sparsom i brugen af rengøringsmidler. Husstøv alene kan fjernes ved bare at tørre af med vand. Eksperter anbefaler også at bruge rengøringsmidler uden tilsat duft, så man ikke irriterer luftvejene unødigt.

Kan man behandle allergi?
For at slippe af med allergi kan man prøve medicinsk behandling i form af allergen immunterapi som også går under navnet hyposensibilisering eller allergivaccination, selv om der ikke er tale om en egentlig vaccination, som der gives mod infektioner. Der findes to forskellige måder, du kan få allergen immunterapi på, enten ved indsprøjtninger eller med tabletter.

Ved immunterapi udsættes patienten gentagne gange for en meget lille mængde af allergenet over en længere periode for at forhindre et overaktivt immunforsvar. Virkningen af immunterapi indsætter langsomt og forskelligt fra person til person. Det er derfor vigtigt, at du bliver ved med at tage den allergimedicin, du plejer at bruge, indtil andet er aftalt med lægen.

Det er ikke muligt at forudsige, hvor god en effekt af behandlingen du får. Effekten vurderes en gang årligt, for pollenallergi typisk efter hver allergisæson. Hvis behandlingen ikke har hjulpet efter 1 år, bør man overveje om det skal fortsættes.

For at opnå en langtidseffekt, hvor behandlingen fortsætter med at virke efter at den er afsluttet, skal vaccinationerne gennemføres i 3-5 år (ca. 6 indsprøjtninger om året). Du får tabletbehandling i 3 år. Succesraten ligger på 60-70% ved pollenallergi. Ønsker man hurtigere lindring, kan man ud over medicin med fordel forbedre sit immunsystem og forsøge at undgå stress. Naturlige kosttilskud og homøopati er der også flere som har stor succes med og flere uden mange års behandling.

Den naturlige behandling
Vi kan bestemt ikke sige, at der ligger videnskabelige beviser for at Body SDS kan gøre en forskel ved allergi, men vi er overbevist om, at tungmetaller og miljømæssige påvirkninger som lagres i kroppen ikke er sundt og forværrer allergier. Vi tror også på, at vores sundhed afhænger af en sund tarmflora. Dermed sagt, at probiotika altså mælkesyrebakterier, bifido og lactobaciller, for nogen, kan have en gavnlig effekt.

Body SDS-behandlinger kan være med til at igangsætte et flow i kroppen, som vi oplever, kan være både udrensende og med til at skabe et bedre miljø i kroppen, hvis man samtidig kombinerer det med f.eks. stoffer, der binder tungmetaller og miljøgifte. Hvis vi indtager sunde vitaminer og mælkesyrerbakterier og er opmærksom på, at få en sund og varieret kost er vi overbevist om, at det er et skridt i den rigtige retning. Der sker ingen forandringer over natten. Ting tager tid, hvilket også gælder når vi taler om et sundt helbred. Det er en vedvarende indsats, som gør forskellen og måske lige netop den vedvarende indsats er det, som gør at mange på forhånd giver op og dermed aldrig når i mål.

Vi håber flere vil give det et forsøg og nedenfor har vi fundet en række produkter som kombineret med vores behandlinger måske kan være startskuddet til en sundere version af dig selv.

Mælkesyrerbakterier og Bifidobakterier (probiotika)
Kommer som alt andet i mange forskellige varianter. Fælles for alle produkter er at deres bakteriestammer er forskellige og nogen har flere end andre. Det er svært at sige lige netop hvad der vil være bedst for dig og hvilke du reelt mangler, eller ville have gavn af. Fælles for dem alle er at de er gavnlige og ikke skader. Her i Body SDS har vi udvalgt en række produkter, som vi syntes giver de bedste resultater. Vita Biosa er en flydende form og kan drikkes dagligt. Den har en lang række gavnlige bakterie stammer og flere oplever stor effekt ved oppustet mave.

Vi har 2 varianter fra Udo’s choice probiotika, den ene ”High-Bifido” er mere specifikt på tyktarmen. High-Bifido er den kraftigste probiotika formulering på marked. Den indeholder 3 forskellige bakterier stammer af bifidobakterier. Den anden er ”Super Adult” som indeholder 6 voksen-specifikke bakteriestammer, designet specielt til en sund voksen mikroflora.

For begge varianter gælder det at de indeholder både almindelige mælkesyrebakterier samt Bifido.

Bindemidler
Der findes flere produkter, som kan binde forskellige toxiner og miljømæssige giftstoffer. Nogle binder bedre til noget end andet. Hos Body SDS har vi forsøgt, at finde hhv. produkter, som er bredspektret, så man ikke skal købe alt for mange forskellige bindingsmidler. Af kendte bindingsmidler kan vi anbefale Gluthation, HM-ET og Aktivt kul men der findes mange løsninger og varianter.

Glutathion
Er kendt som ”dronningen” af antioxidanter og er efter vores erfaring og viden, en af de bedste løsninger til at ”opsamle” frie radikaler, som vi alle frigiver dagligt. Alt for store mængder af frie radikaler er ikke gavnlige for din sundhed. Glutathion findes i rigtig mange varianter, hvor flere har en meget hæslig smag af kloak. Der findes alternativer på marked som vores Liposomal Glutathion, med smagen af mango som sikrer en meget bedre smag og oplevelse.

HM-ET Binder – Heavy Metal-Environmental Toxin support
Hjælper kroppens normale detox processer ved at binde og fjerne tungmetaller og miljømæssige toxiner, som vi alle udsættes for i den almindelig hverdag. HM-ET er et meget bredspektret produkt og binder til flere ting som bl.a. aluminium. HM-ET tilfører tillige ernæringsmæssigt indhold, som genskaber cellens struktur og opretholder cellens funktion.

HM-ET understøtter langsigtet vedligeholdelse af din sundhed ved at være ”magnet” til de almindelige daglige eksponeringer af toxiner.


Aktivt Kul

Aktivt kul er velegnet til absorption af urenheder fra væsker og luftarter.
Aktivt kul binder giftstoffer til sig i mave-tarm-kanalen og forhindrer, at det bliver overført til blodbanen og i stedet bliver udskilt med afføringen.

Det aktive kul, som Body SDS sælger, er kapsler fremstillet af vegetabilsk materiale fra kokosskaller. Kullet er indkapslet i vegetabilske HPMC-kapsler. Aktivt kul kan medvirke til at mindske luft i maven og oppustethed efter et måltid. Man skal være opmærksom på at drikke ekstra med vand når man spiser Aktivt kul, da det ellers kan forårsage forstoppelse.

Aktivt kul benyttes professionelt til at absorbere giftstoffer i kroppen ved eksempelvis overmedicinering eller forgiftning, hvorfor man skal være varsom med at spise aktivt kul hvis man medicineres.

Quercetin
Quercetin er et gult farvestof som forekommer naturligt i frugt, grøntsager og bær, hvor det også giver dem sin farve. Quercetin er almindeligt, ikke mindst i løg, vindruer, citrusfrugter og æbler. Quercetin er et naturligt forekommende sekundært plantestof fra flavonoid-gruppen. Stoffet gør det muligt for planter at beskytte sig mod miljømæssige påvirkninger, såsom insektangreb, skader fra UV-stråling og andre forhold. Dette lovende næringsstof med antioxidant virkning får også stigende opmærksomhed i forbindelse med behandling af allergi. Mange læger ser quercetin som et lovende næringsstof, der giver et naturligt alternativ til lindring af allergisymptomer i fremtiden. Det anbefales at spise C-vitamin sammen med qucertin.

Undersøgelse påviser virkningen
I Japan har man foretaget en undersøgelse af effekten af quercetin på høfeber. Undersøgelsesperioden var på otte uger, og forsøgspersonerne begyndte at tage plantetilskuddet fire uger før pollentællingen. Konklusionen var, at 100 mg EMIQ (en modificeret form for quercetin med øget biotilgængelighed) var effektiv til at lindre symptomer såsom øjne, der kløede, hævede og løb i vand.

I en anden japansk undersøgelse reducerede quercetin signifikant antigenstimuleret histaminfrigivelse. Virkningen af quercetin var næsten dobbelt så stærk som for natriumcromoglicat (konventionelt lægemiddel mod høfeber) i samme koncentration. Derfor er det rimeligt at antage, at mennesker, der lider af hævede slimhinder, kan have gavn af quercetin.

Ikke desto mindre er der behov for yderligere forskning for at påvise den fulde lindringsvirkning, som quercetin kan give. En ting er sikkert: ifølge forskellige undersøgelser har quercetin en positiv effekt i forhold til at stabilisere de forsvarsceller, der er ansvarlige for frigivelsen af histamin. Histamin spiller en central rolle i forbindelse med allergiske reaktioner. Frigivelsen af stoffer, der er ansvarlige for allergiske reaktioner, reduceres, og både symptomerne og selve den allergiske reaktion er svagere (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6273625/ og https://aacijournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13223-020-00434-0).

For at opnå den bedste virkning anbefales det forebyggende at tage quercetin, to uger før allergisæsonen begynder. Derefter kan man fortsætte med plantestoffet indtil slutningen af sæsonen.

C-vitamin
Vi har længe vidst, at det er nødvendigt at få nok C-vitamin, hvis man skal have et normalt fungerende immunsystem. Man bør derfor aldrig få for lidt C-vitamin, hvilket flere kan have jf. studier (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6011295/ ). Især i forbindelse med fysisk og psykisk stress og øgede krav til immunsystemet kan man have behov for betydeligt mere C-vitamin end normalt eller hvis man ryger. Derudover er det påvist, at en ekstra mængde også kan være godt for allergipatienter.

Forskere fandt ud af, at når mængden af C-vitamin i blodet er lavt, øges koncentrationen af histamin i blodet eksponentielt. 0,5 til 1,5 mg pr. 100 ml. svarer til en afbalanceret mængde C-vitamin. Hvis ascorbinsyreniveauet imidlertid falder til under 0,7 mg pr. 100 ml, er der en markant stigning i blodets histaminniveau, hvilket fremmer allergi.

Derudover har epidemiologiske undersøgelser vist, at der kan være en forbindelse mellem indtagelse af C-vitamin og forekomsten af astma. Ifølge undersøgelserne kan for få antioxidanter og forskellige ernæringsmæssige vitaminer, såsom C-vitamin, forværre lungesygdomme.

En undersøgelse ved universitet i Erlangen har også vist, at mængden af C-vitamin har en betydelig indflydelse på koncentrationen af serum histamin. Undersøgelsen gik ud på at give patienter, der led af både allergi og smitsomme sygdomme, en høj dosis C-vitamin intravenøst, og der blev efterfølgende observeret et markant fald i histaminkoncentrationen. Faldet var større hos patienter med allergiske sygdomme end hos patienter med smitsomme sygdomme. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23666445/

D-vitamin – solens vitamin
For at immunsystemet kan fungere fuldt ud, er det også vigtigt at få en passende mængde D3-vitamin og zink. Vores immunceller (B-celler, T-celler og antigenpræsenterende celler) har alle D3-vitaminreceptorer. Derfor kan D-vitamin påvirke den medfødte tilpasning af vores immunforsvar. Mangel på D-vitamin er forbundet med øget autoimmunitet og flere infektioner. Selvom officielle organisationer og læger har divergerende holdninger, er én ting sikkert, og det er, at UV-B-strålingen er for lav om vinteren til, at organismen selv kan producere tilstrækkeligt D-vitamin.  Mennesker med kroniske sygdomme, såsom lever-nyre- og mave-tarm-relaterede lidelser, har særlig høj risiko for D-vitaminmangel. Mennesker, der opholder sig meget lidt i solen, dækker eller tilslører deres hud eller har en mørkere hudtype, har også øget risiko for D-vitaminmangel. Derfor anbefaler eksperter at vedligeholde lageret af D-vitamin eller hurtigt og effektivt at fylde lageret op i tilfælde af vitaminmangel.

Zink
Immunsystemet er i høj grad påvirket af det essentielle sporstof zink. Kroppen kan ikke selv producere zink, hvorfor man skal spise sig til det eller få det gennem kosttilskud. Zink hjælper med at bekæmpe bakterier og vira. Zink er en vigtig medvirkende faktor i mere end 300 enzymer, som påvirker forskellige organers funktioner, herunder immunsystemet. Det er samtidig nødvendigt for at kroppens immunsystem kan fungere korrekt. Det spiller en rolle i celledeling, cellevækst, sårheling og nedbrydning af kulhydrater. Zink er også nødvendigt for lugtesans og smag.

Zinkmangel kan derfor kraftigt forringe immunsystemet. Selv et lille underskud kan påvirke immunsystemet. Skrøbelige negle med hvide mærker og riller er fx en stærk indikation på vitaminmangel. Har man mistanke om vitaminmangel, bør man selvfølgelig konsultere sin læge og om muligt få kortlagt evt. mangler.

Ved du allerede nu hvilke kosttilskud du mangler så tjek vores webshop ud her: 

https://body-sds.dk/produkt-kategori/kosttilskud/ Vil du have vejledning til køb, kan du kontakte os
på telefon 3332 3090 eller skrive til os på infobody-sds.dk