Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv
Indlæser
Kunne ikke indlæse indhold, prøv venligst igen
Søg
Booking

BLOG

Er Body SDS farligt? Fakta om Body SDS´skadesstatistik

OPDATERING:

Siden nedenstående indlæg er skrevet er der sket en ændring i loven. Der er pr. 1. juli 2017 vedtaget nogle ændringer som vi formoder direkte, er med til frafaldet, af nedenstående omtalte anklager. Du kan læse mere om den nye lov som er vedtaget lige her

Om sagen:

Andrrew E. E. Mogensen er af Sundhedsstyrelsen anklaget for at udøve kiropraktik.
Han erklærer sig 100% uenig i anklagen. Body SDS udøver ikke kiropraktik og har aldrig gjort det. Der anvendes en blid ledfrigørelses-teknik, som man har anvendt siden 1949, hvor Andrrews farfar begyndte som behandler.
Sagens kerne er altså en strid om definitionen på den behandling Andrrew E. E. Mogensen udfører. Indtil 1991, hvor kiropraktorerne fik deres autorisation ville denne sag aldrig være opstået.

Om skader:

Body SDS har selvfølelig en forsikring, der dækker eventuelle skadeserstatninger til klienter.
I de knap 65 år systemet har eksisteret, er der ikke udbetalt én eneste erstatning.
Men selvom det faktisk er patientsikkerhed og ikke et fags monopol, der er formålet med autorisationsloven, kan Body SDS og mange andre ufarlige behandlingsformer, altså alligevel blive kendt ulovlige med baggrund i Autorisationsloven.

Om Body SDS-uddannelsen:

Det tager 3 år at blive uddannet Body SDS-terapeut. Der er uddannet omkring 280 personer den sidste snes år.
Mange tager uddannelsen som personlig udvikling. Hvor mange af de 280, der bruger dele af det de har lært i deres arbejde, er der derfor ikke oversigt over.
Hvis man, når man har taget uddannelsen, ønsker at få licens og på den måde blive en del af Body SDS A/S eget behandlersystem og brand, kræver det at man følger de retningslinjer virksomheden har for behandlinger og at man hvert år efterfølgende gennemfører efteruddannelse i systemet.

Der er omkring 47 licenstagere – og de har det man i Body SDS benævner som godkendte centre.