Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

3 sunde opskrifter på vores “guilty pleasures”!

Du behøver ikke at have dårlig samvittighed, når du lyster en saftig burger, en brownie eller hindbæris! Lav en sund og næringsrig version af din “guilty pleasure” – som giver kroppen energi, i stedet for at dræne og belaste den.

Saftig burger

Du skal bruge:
Til bøffen:
1 grøn peberfrugt, 600 g hakket oksekød, 1 æg, 2 fed hvidløg, havsalt og peber, kokosolie uden smag
Til fyldet: 2 håndfulde basilikum, 2 håndfulde brøndkarse, 2 tomater, 12 skiver agurk, ca. ½ rødløg
Til bollen: 100 g mandler, ½ spsk. frisk ingefær, 100 g solsikkekerner, 140 g. fuldkornsrismel, 100 g hørfrø, 100 g græskarkerner, 6 æg, 5 spsk. kokosolie, 1 knivspids havsalt

Kød og fyld
Hak peberfrugt fint og bland med hakket kød og æg. Pres hvidløgene og kom det i farsen. Krydr med salt og peber. Form farsen til fire bøffer og steg dem i kokosolie på en opvarmet grillpande.

Bollen
Hak mandlerne. Skræl ingefæren og riv den på den fine del af rivejernet, undgå trevler. Bland mandler og ingefær med resten af ingredienserne. Lav klatter med en ske og læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 150 grader i 35-40 min. Smør evt. bollen med mayonaise og kom fyldet i din burger.

Brownies

Du skal bruge: 100 g mandler, 200 g hasselnødder, 200 g smør eller kokosolie, 4 æg, 2 tsk. vaniljepulver, 400 g tørrede dadler uden sten, 1 dl vand, 10 strøgne spsk. ren kakao uden sukker

Blend mandlerne til mandelmel i en kaffekværn. Hak hasselnødderne. Smelt smørret og blend det sammen med æg, vaniljepulver, dadler og vand. Bland mandelmel, hasselnødder og kakao med den blendede masse. Hæld massen i et smurt ildfastfad og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160 grader i ca. 40 minutter. Kagen falder sammen, når den køler ned. Den er bedst, når den er kold og absolut bedst efter 1-2 døgn i køleskab.

Hindbær-is

Du skal bruge: 250 g dadler uden sten 300 g frosne hindbær 1 frossen banan skold de frosne bær. Hak dadlerne groft og blend alle ingredienserne, til der er en tyk is med lidt grov konsistens. Server med det samme.

Opskrifter er fra vores kogebog “Sund og Frisk” fyldt med lækre og sunde opskrifter!