Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Læs Gittes rørende historie om kræft, uforløst sorg og indre ro

Gitte Schønning, 51 år, butikschef

Læs om Gittes kræftforløb – og hendes tanker om at mærke sig selv og at give slip på frygten for hvad andre mener.

”Ondt i lænden, hovedpine og oppustet mave”

Jeg husker så tydeligt min første behandling i Body SDS. Jeg havde haft ondt i lænden i mange, mange år – og jeg led også af hovedpine og oppustet mave. Jeg havde både været til fysioterapeut og til lægen, uden at det havde hjulpet, da én af mine veninder foreslog mig at prøve Body SDS, som hun sagde var helt fantastisk.  ”Ja, Ja” tænkte jeg bare, men jeg bookede én tid til behandling i Karlslunde alligevel, fordi jeg havde jo så ondt alle steder i hele kroppen. Jeg husker, at jeg var ret skeptisk.  Men jeg glemmer aldrig, da jeg tog derfra efter min første behandling. Jeg har aldrig smilet så meget i mit liv før. Jeg var helt høj og gik og sang for mig selv hele vejen hjem.

”Årsagen til mine gener var min uforløste sorg”

Jeg fortsatte med at gå til behandlinger, først hos en almindelig Body SDS-terapeut og senere hen også hos Andrrew E. E. Mogensen. Min smerte i kroppen gik langsomt væk, efter vi kom ind til kernen af mine gener – min uforløste sorg.  Jeg mistede nemlig min mor, da jeg var 12 år gammel.  Dengang, fik man bare at vide, at ”Du skal bare videre”. Tænk at man slet ikke fik tilbudt psykolog-hjælp. Vi var 4 søskende, og der var jo én af os, som skulle gribe bolden og være den stærke. Det blev mig. Så jeg har faktisk været ”mor” siden jeg var 12-13 år gammel. I de følgende år mistede jeg adskillige andre mennesker  i min nærmeste familie.

I dag er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at alt det jeg har været igennem og ikke fik bearbejdet dengang, det er det, som har belastet mig sidenhen. Jeg havde simpelthen ikke fået forløst den sorg, der sad i min krop, men det har Body SDS hjulpet mig med. I dag kan jeg stadig få ondt i lænden, f. eks. hvis én af mine døtre er ked af det. Så sætter det sig i lænden . Men i dag har jeg redskaberne til  selv at arbejde med det, så det går væk igen. Der er altså ingen tvivl om, at alt det ondt, jeg har haft i mange år, har været på grund af alt det, jeg har haft i rygsækken.

”Jeg arbejdede med mit forhold til TING”

Det er ikke ”kun” min sorg, jeg har arbejdet med. Jeg har også arbejdet med mit forhold til TING, og min ”afhængighed” af at tænke over, hvad andre syntes, tænkte, troede og følte om mig.  Tidligere betød det meget for mig at have det nyeste nye. Jeg elskede at købe tøj og brugsting. Jeg kan da stadig godt lide at få nyt, men det betyder ikke så meget for mig længere.  I dag hviler jeg meget mere i mig selv og behøver ikke at stive selvtilliden af med overfladiske statussymboler. Det har jeg Body SDS at takke for. Andrrew E. E. Mogensen, min behandler, siger dog at det ikke er ham, der hjælper mig. Det er mig selv. Han giver mig ”bare” redskaberne til at arbejde med mig selv og få det bedre.

I dag bruger jeg ikke så mange penge på mig selv som tidligere. Men mine Body SDS-behandlinger vil jeg ikke spare på. Sådan ville jeg ikke have tænkt før, fordi der ville jeg hellere bruge penge på nye ting.  Jeg tror, det hænger sammen med, at hvis man ikke er nok ”inde i sig selv” og ikke kan mærke sig selv, så er det ikke ligeså naturligt for én at bruge penge på sit helbred, på velvære og på vedligeholdelse af sig selv.

”To år efter min mand fik kræft, blev jeg også syg”

I juni 2013 fik jeg så kræft, to år efter at min mand fik kræft. Jeg ringede med det samme til Body SDS og sagde ”Jeg skal have en tid hos Andrrew med det samme!” og så fik jeg at vide, at det kunne jeg ikke, fordi Andrrew havde 3 måneders ventetid. Min verden brød helt sammen, da jeg fik det at vide. Heldigvis tog hans datter Zarbina, som også er behandler, røret og sagde ”Jeg vil gerne behandle dig. Kom du her ned med det samme”.

”Det er takket være Body SDS og mig selv, at jeg kom godt igennem kræftforløbet”

Jeg begyndte at gå til behandling hos Zarbina en gang om ugen, fordi jeg kunne mærke, at jeg blev nødt til at gøre noget godt for mig selv. Jeg kunne mærke, at mit behov ikke blev dækket af én behandling om måneden. En gang imellem var Andrrew også inde over behandlingen, og det var dejligt at have dem begge inde over behandlingen – jeg orkede nemlig slet ikke på det tidspunkt at ”starte forfra” og fortælle hele min historie igen til en ny.

Jeg besluttede mig også for, at jeg ville håndtere mit sygdomsforløb på MIN måde. Jeg orkede eksempelvis ikke, at alle mine veninder ringede til mig dagligt, selvom det selvfølgelig var rart at have søde veninder – men jeg valgte at skrive mails til dem alle løbende og sende billeder til dem, når jeg sad til kemo. Det var min måde at håndtere mit forløb på – det var dét, jeg kunne mærke, var rarest for mig.

“Ingen kunne se, at jeg var syg”

I december 2013 fik jeg min sidste omgang kemoterapi. Der var ingen på det tidspunkt som kunne se, at jeg var syg. Igennem hele mit behandlingsforløb, havde jeg kun to dage, hvor jeg virkelig følte mig dårlig. Ellers havde jeg det faktisk forbavsende godt.  De andre jeg mødte til kemoterapi havde det alle sammen meget værre end jeg. Jeg er slet ikke i tvivl om, at Body SDS sammen med mit positive livssyn hjalp mig til at komme godt igennem mit kræft-forløb.

”Jeg tænker ikke længere over, hvad andre tænker, tror og mener”

Efter jeg blev syg, blev jeg endnu mere ligeglad med, hvad andre folk tænkte om mig. Jeg skiftede helt tankesæt.  Det var lige det sidste skub, som gjorde, at jeg virkelig kunne mærke, hvad der er det vigtige her i livet. Den dag i dag tænker jeg meget lidt over, hvad andre tænker, tror og mener om mig.

Jeg tør at være direkte – på den gode måde altså. Ikke på en sur måde, som jeg førhen kunne finde på at være. Jeg er blevet meget bedre til at lukke af for negative tanker. Mennesker der trækker energien ud af mig og dræner mig med negativ snak, dem holder jeg mig væk fra. Det hænger jo netop også sammen med, at jeg kan mærke, hvad der er godt for mig selv. Jeg kunne ikke mærke mig selv for 10 år siden. Behandlingerne hos Body SDS har skabt en så stor og mærkbar indre ro inde i mig selv, at det slet ikke kan beskrives.

Jeg har også lært at nyde livet mere. Og jeg er blevet bedre til at geare ned for alle mine uhensigtsmæssige forventninger til mig selv. Jeg føler ikke, at alting hele tiden skal gøres bedre. Der SKAL ikke gøres rent hver lørdag. Og jeg SKAL ikke bage foccacia-brød til hvert arrangement jeg skal til.

Jeg kan derfor slet ikke lade være at tænke på, hvad der ville være sket med mig, hvis jeg ikke havde lyttet til anbefalingen af Body SDS. Så havde jeg ikke været et så helt menneske, som jeg er i dag.

I øjeblikket har jeg lyst til og behov for en behandling om måneden. I andre perioder er det kun hver 3. måned. Men igen – jeg mærker efter, og det er kernen i alt det, jeg har lært hos Body SDS.