Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Min personlige rejse med Body SDS har udviklet mit lederskab.

Cathrine Østerberg uddannet v/ Body SDS

Sådan siger Cathrine Østerberg, der i sommers afsluttede sin uddannelse hos Body SDS. Det har været tre år, som har ført Cathrine på en indre oprydning, hvor glæde, følsomhed, modstand og udvikling har fået lov til at fylde i hverdagen og den ene dag om ugen på studiet, som Cathrine kaldte sin dag dedikeret til egenomsorg. 

Når Cathrine Østerberg ikke er i gang med at fortælle om sine tanker og oplevelser med Body SDS, så er hun mor til Benedicte på knap fire måneder, kæreste med Jesper og en dedikeret iværksætter med det gastronomiske is-eventyr Østerberg Ice Cream. Her forsker hun i smage, udvikler is og drikkevarer samt faciliteter kurser og events, og så har hun flere is-butikker her i landet og i udlandet.

Der er ingen tvivl om, at der er fart over feltet hos Cathrine Østerberg. Hun er en vaskeægte power kvinde, der handler på sine drømme. Cathrine har været eliteroer på ungdomslandsholdet og gik selvstændig med egen virksomhed, allerede før hun var færdig med sine studier på fødevarevidenskab med speciale i gastronomi og sundhed. 

”Hvis noget er svært, så er det ekstra sjovt at sætte sig ind i, synes jeg. Jeg vidste i mange år, at jeg ville åbne en is-virksomhed, men jeg ville forstå processen bag isproduktionen fuldstændig, før jeg kastede mig ud i det – hvordan sammensætningen af smage og konsistens har betydning for resultatet. Så jeg læste bøger, studerede opskrifter og gik videnskabeligt til værks, og så testede jeg opskrifter på is igen og igen. Faktisk sammenligner jeg ind imellem Body SDS med det at lave is – selve isen og menneskekroppen er toppen af bjerget. Det er det, som folk umiddelbart ser, men under alt det umiddelbare er der et væld af mekanismer og kemi, som får det hele til at gå op i en højere enhed. Hvis ikke det spiller, falder alt andet fra hinanden.”  

Vil du vide mere om Body SDS og vores behandlinger? Se med her

Body SDS blev en kropslig opvågning

Cathrine er meget dedikeret til sin virksomhed, og hun har altid fokus på at forbedre og udvide forretningen. Men det engagement kan også slide på kræfterne. I hvert fald hvis man glemmer at mærke efter i farten, så det prøver Cathrine. Hun har nemlig tidligere mærket konsekvenserne ved ikke at lytte til kroppen, fordi hun ikke mærkede efter, fortæller hun en solrig efterårsdag fra sit baglokale til den første af isbutikkerne på Rosenvængets Allé på Østerbro.

”Da jeg var eliteroer, blev jeg langsomt slidt ned, og en dag efter træning kunne jeg ingenting. Min krop sagde stop, og jeg kom på hospitalet. Mit immunforsvar var brudt sammen og jeg havde ingen energi efterfølgende, og lægerne vidste ikke, hvad der var galt. Så fortalte min bror om Body SDS, som han havde stiftet bekendtskab med. Jeg prøvede Body SDS første gang som 18-årig, hvor jeg tog fra Fyn til København for at besøge en terapeut og WAUW. Det var så fedt at komme ned i kroppen på en helt ny måde,” fortæller Cathrine.

Cathrine begyndte at gå fast til Body SDS-behandling, og det blev livsændrende for hende. Hun følte, hun var blevet samlet op i sidste øjeblik og behandlingerne blev en ny begyndelse, hvor hun ikke længere kun fokuserede på at præstere, men pludselig så kroppen som en helhed, der også skulle plejes. 

”Kroppen blev mit værktøj til at mærke efter, så jeg ikke længere var styret kun af mit hoved. Behandlingerne var olie på min motor, og jeg begyndte også at gå til Body SDS-træning. Jeg kan huske, at jeg tænkte: ”Det her skal jeg en dag.” Jeg tog til en informationsaften om Body SDS-uddannelsen. Men tiden var slet ikke til det på det tidspunkt, men jeg vidste, at jeg en dag ville gøre mere ved min fascination af Body SDS,” fortæller Cathrine. 

Hvad er en Body SDS-uddannelse? Meld dig til vores intromøde og læs mere om uddannelsen på vores hjemmeside lige her.

Pludselig var tiden helt rigtig til næste skridt

Så gik der ti år. Med livet, ungdommen, studier og opstart af virksomhed. Og så kom corona og hverdagen tog igen en uventet drejning – for Cathrine blev det på den gode måde:

”Coronaen blev den perfekte mulighed for at tage uddannelsen. Jeg kunne ikke rejse ud af landet, og jeg kunne derfor bruge min tid på at studere igen. Jeg tog til informationsaften endnu en gang, der blot bekræftede mig i min beslutning, og så startede jeg – i starten kun med henblik på den 1-årige grunduddannelse for selvudviklingens skyld.”

Det blev en periode med fokus på det alt det, Cathrine synes er spændende – ernæring, kost, sundhed og træning, som i forvejen fyldte en stor del af hendes privatliv og arbejdsliv. Body SDS blev en udvidelse:

”Jeg fik endnu mere fokus på min kost, jeg blev endnu mere bevidst om min kropslige tilstand, og første år på uddannelsen var slet ikke nok. Det var ikke nok for mig at kunne et lille udvalg af teknikkerne, jeg ville gerne lære mere også om træningen, så jeg besluttede at fortsætte uddannelsen efter det første år.”

Og i dag er Cathrine meget taknemmelig for den beslutning. Hun fortæller, at det første år var virkelig spændende, det andet år begyndte alt at åbne sig op og give mening, og da hun gik på det tredje år, faldt meget på plads.

Fertilitet og graviditet under uddannelse

Ikke lang tid efter at Cathrine var startet på sin uddannelse, begyndte hun og kæresten Jesper at overveje at få et barn sammen. Det blev ikke så nemt som først håbet, men fordi Cathrine er uddannet indenfor ernæring og samtidig havde ugentlig undervisning hos Body SDS, så var hun overbevist om, at hun og Jesper selv kunne vende situationen med alt det hun havde lært.

Cathrine og Jesper var opsøgende og nysgerrige på alt, der på en naturlig måde kunne optimere fertilitet. Men de ville ikke søge hjælp til at blive gravid i det offentlige system, før de selv havde gjort alt hvad de kunne. Så de gik i gang med forskellige tiltag i hverdagen. 

Cathrine kunne bruge meget af filosofien bag Body SDS og hele grundbevidstheden om kroppens samspil både fysisk og psykisk til at læne sig op ad. Det gjorde Cathrine rolig og hun bevarede troen på, at det nok skulle lykkes. Hun lod ikke sin krop stresse, for hun vidste, at hun arbejdede mod et mål – at skabe et barn.

”Man kan vel sige, at det var min videnskabshjerne, som gik i gang med at undersøge, hvilke gode ting min kæreste og jeg kunne gøre for at skabe de bedste betingelser for en graviditet, og vi ændrede vores kost, tog kolde bade, tilpassede vores træning og livsstil. Men jeg tror også på, at det lykkedes for os efter et par år, fordi Body SDS mere og mere skabte mentalt og fysisk flow i mig, hvor min krop var i stand til at tage imod og gør det, der skulle gøres.” 

Da Cathrine blev gravid fortsatte hun med uddannelsen – og hun færdiggjorde den blot ti uger efter fødslen af sin datter. Eksamen tog hun med sin datter på sidelinjen. Selv tror Cathrine, at hun både under og efter sin graviditet har haft en stor fysisk fordel af den træning, hun har lavet som en del af sin uddannelse hos Body SDS. Den har holdt hende i form undervejs og gjort, at hun er kommet sig hurtigt efter fødslen – det er hendes klare indtryk, at den har været med til at holde hende stærk og smidig. 

En uddannelse som udvikler og udfordrer

Det var kombinationen af håndværket og træningen bag Body SDS, der tiltrak Cathrine i første omgang ved studiet. 

Body SDS-uddannelsen er bygget op i moduler, der har fokus på fysisk træning, håndværket som behandler og teori om kroppen. Hver især skaber de et kendskab til de teorier og trænings- og arbejdsmetoder, som Body SDS er baseret på, og til sammen er de med til at forme den færdiguddannede kropsterapeut. Det betyder, at når du går på uddannelsen, skal du træne efter de nøje udviklede Body SDS-metoder som en del af undervisningen for at holde din krop sund og give dig kendskab til øvelserne og deres formål. Du skal også selv udøve kropsterapi for at lære håndværket at kende og samtidig læse teorien for at forstå, hvorfor du skal gøre, som du gør. 

Er du nysgerrig på at vide mere om Body SDS-uddannelsen og dens opbygning? Læs meget mere på vores hjemmeside lige her.

”Vi startede med at få håndværket ind i fingrene, i stedet for først at lære teorierne bag, som jeg ellers er vant til. Det var helt ærligt en udfordrende tilgang for mig i starten, fordi jeg altid gerne vil forstå alting. Men jeg tror også, at netop den tilgang var medvirkende til, at det her studie for alvor blev et givende rum for mig – fordi jeg skulle læne mig tilbage og lære på en helt anden måde,” fortæller Cathrine om den første tid på studiet, hvor også træning fylder en del:

”Selve træningsdelen faldt mig nemt, fordi det forstod jeg. Jeg kunne både forstå og selv mærke, at det med at træne efter Body SDS-metoderne svarer til at give dig selv en behandling. Men det har alligevel været en rejse inde i mig selv at komme derhen, hvor jeg rent faktisk kunne gå meget dybt ind i træningen og lære at være i det og det langsommelige. Da jeg lært det, var det en kæmpe gave, fordi det satte farten på mine tanker ned i gear. Det giver mig en stor ro, når tempoet sættes ned, for det er her, jeg for alvor kan mærke min krop og forstå, hvad den siger.”

Træningen på studiet vækkede hurtigt Cathrines passion, hvor det for andre af de studerende klart var den sværeste del – også selvom det er til stor gavn for dig, fordi du lærer dig selv endnu bedre at kende, du bliver stærkere, og du kan bedre holde til at behandle klienter hver dag.

”Heldigvis foregår undervisningen i et trygt rum blandt en masse medstuderende, som bakker op og støtter hinanden. Det har været en stor gave for mig at møde alle de her forskellige mennesker og forstå, at alting ses fra forskellige synsvinkler, og min ikke altid er den eneste rigtige. Samtidig har jeg lært at være autentisk og mærke efter, hvad der er det rigtige for mig ikke kun i tankerne men også i kroppen.”

Læs om flere af vores tidligere elever og deres oplevelse med Body SDS-uddannelsen lige her på hjemmesiden.

Jeg har fundet hjem i mig selv

Selvom Cathrine ikke begyndte på Body SDS-uddannelsen for at uddanne sig til terapeut, takker hun i dag sig selv for at tage skridtet og fuldføre det. For udover at hun i dag kan kalde sig kropsterapeut uddannet ved Body SDS, så er hun også et helt andet menneske privat:

”Body SDS har betydet meget for min udvikling og min personlige rejse til der, hvor jeg er i dag. Træningen har givet mig ro, min stress er mindre og mødet med mine medstuderende, der består af alle slags mennesketyper, har åbnet mine øjne og gjort mig mere rummelig. Jeg har lært at sige pyt og jeg vil faktisk sige, at min rodfæstning er markant anderledes i dag, end før jeg tog uddannelsen.”

Cathrine beskriver, at det er kombinationen af faglig viden, træning og de menneskelige møder, som har skabt forandringen i hende. Det har sat nye side af hende selv i spil og samtidig krævet selvindsigt, der til tider har givet aha-oplevelser og forundring over egne handlemåder.

”Det vigtigste for mig har været at finde en god balance i alt, hvad jeg gør. Før kunne jeg godt blive ekstrem og dermed så presset, at det stressede min krop. Det bliver jeg ikke mere. Jeg har lært at lytte mere til mig selv og stå fast på det, jeg vælger. Jeg vil sige, at mange af de teorier vi har snakket om på uddannelsen, har ramt noget i mig, som jeg har vendt og arbejdet med inde i mig, og jeg er hele tiden blevet udfordret og klogere – det har givet mig ro.”

I dag er mine drømme endnu større

Efter færdiggørelsen af sin uddannelse lever Cathrine et mere afbalanceret liv, og hun har fået lyst til at give noget af sin viden videre – sideløbende med sin isvirksomhed:

”Body SDS har bidraget til, at jeg bedre kan finde min egen vej og en god balance i min hverdag med at være iværksætter, leder, kvinde og mor. Som leder er jeg blevet mindre kontrollerende, og jeg håndterer akut opståede ting bedre. Jeg er blevet en markant bedre leder i takt med, at jeg har uddannet mig hos Body SDS. Jeg er blevet mere rummelig og nysgerrig på de mennesker, der er overfor mig. Tidligere var det nok mere min måde eller ingen, hvor jeg i dag er mere reflekterende og fleksibel i min tilgang, og det tror jeg også gør mig sjovere at være sammen med. Jeg synes i hvert fald selv, det er sjovere at være mig,” siger Cathrine og løfter samtidig sløret for, at hun formentlig ikke er helt færdig med Body SDS.

”Jeg er i gang med at udvide med flere isbutikker i udlandet, og jeg elsker mit is-eventyr, som jeg ikke har tænkt mig at slippe. Men det kribler også i mig for at bruge min viden og erfaring fra Body SDS til noget. Om vinteren er der lidt stille på is-fronten, så her tænker jeg meget på, hvordan jeg vil kunne bygge noget nyt op omkring Body SDS, som kan give mening for andre og hvor jeg kan hjælpe dem med min viden.”

Body SDS er kravlet ind under huden på Cathrine. Hun er så glad for, at hun holdt fast i den følelse hun fik, da hun som 18-årig prøvede Body SDS første gang og tænkte, at hun skulle uddanne sig til kropsterapeut. Body SDS blev det rum, der skulle til for at skabe et bedre og balanceret fundament, så der var ro og rummelighed til at danne endnu bedre rammer for is-eventyret og familielivet.