Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Har du fået en museskade eller vil du forebygge?

Har du fået en museskade eller vil du forebygge?

Har du fået museskade, vil du mærke det i form af smerter og i nogen tilfælde hævelse forskellige steder i armen. Smerterne sætter sig typisk i områder, som du bruger meget i forbindelse med de ensformige bevægelser, når du arbejder på computeren. Det er:

  • Skulder
  • Underarm
  • Håndled
  • Håndflader
  • Fingre eller kun fingerspidserne

Har du fået en museskade, så er det vigtigt at få behandling, inden skaden udvikler sig og i værste tilfælde bliver permanent. Hos Body SDS forstår vi, at hver krop er individuel, og derfor skal man behandle kroppen som helhed, for at kunne slå ned på de punkter på kroppen, der er ømme eller i smerte.
Proceduren er at skabe pulserende bevægelser i kroppen, der øger blodgennemstrømningen og skyller eventuelle affaldsstoffer ud gennem din krops eget udrensningssystem.

Hos Body SDS kan du få en professionel kropsterapeut til at finde frem til din krops helt individuelle behov, og desuden finde træningssessions til optræning af armen. Du kan også downloade Body SDS træningsapp, hvor du finder øvelser, der kan hjælpe. Læs mere om Body SDS’ træningsapp her.

Gode råd…


Uanset om smerterne er kraftige eller svage, så er det en god idé at sætte ind mod skaden. Og absolut bedst er det naturligvis, hvis du kan forebygge skaden, inden smerter og ømme led opstår. Det kan du blandt andet gøre, ved at følge disse råd:

Indret dit kontor efter dine arbejdsopgaver
Sørg for at indrettet dit kontor med arbejdsredskaber placeret, så de reducerer ensformige bevægelser så meget som muligt.

Brug forskellige værktøjer
Køb fx to forskellige typer mus, eller skift mellem almindelig mus og touch-feltet på din bærbare.

• Skift arbejdsstilling jævnligt
Sørg fx for at have et skrivebord med hæve- og sænkebevægelse. Derudover e en kontorstol med forskellig indstillinger også en fordel.

Lav strækøvelser jævnligt
Find nogle gode strækøvelser, der passer lige til dine behov og de skader du oplever, og husk at udføre dem så ofte som muligt.

Hold hænder, led og arme varme
Ligesom sportsstjerner varmer op bør du også gøre det. Kolde muskler giver nemlig en større risiko for museskader – og skader generelt.

Vend dig til at bruge genvejstaster på computeren
Genvejstaster giver en mindre belastende bevægelse, og som en bonus, er det ofte hurtigere at navigere rundt på computeren, når man først har vænnet sig til dem.

Hold jævnligt pause
Forebyg museskaden ved at holde pause så ofte som muligt, det vil give dine led og arm rum til at slappe af.

Hold ikke for fast på musen
Et fast greb om musen gør at dine muskler ikke kan slappe af. Faktisk kan det være en god ide helt at slippe musen, når du ikke bruger den.

Brug ikke computeren unødvendigt
Kort og godt. Hvis du helt undgår computeren, så undgår du også de mange ensformige bevægelser der fører til museskader.