Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Hvordan ønsker du at se på din krop – og hvilken kraft tillægger du den?

Andrrew E. E. Mogensen , grundlægger af Body SDS, har skrevet dette indlæg om sine tanker om det moderne menneskes kropsopfattelse, kropsbevidsthed og tanker om alderdom.

Andrrew E. E. Mogensen , grundlægger af Body SDS

Hvordan ønsker vi i dag, i år 2015, at se på vores krop? – Er det vigtigt,  at vores krop føles dejlig at være i?  At den ser smuk og sund ud? Eller at den er i stand til at udføre de udfordringer, vi byder den i  dagligdagen?

Jeg ser, at der er to tendenser som vinder mere og mere frem. For kvinder er det den maskuline træning der tiltrækker, hvor kvinder vil vise, at de kan det samme som manden. Manden kan ikke længere “sidde på magten og styre verden”. For mænd er det med tiden blevet mere det feminine som spiller ind:  De vil gerne også have et smukt og seksuelt udseende – det er altså ikke længere kun for kvinder.

Jeg tror derfor, kvinden i fremtiden vil blive ”udfordret” af mandens lyst til at vise sine indre og ydre værdier og sin seksualitet. Samtidig vil manden blive “udfordret” af kvinden, som viser, at hun også kan være fysisk stærk.

Den anden tendens, jeg ser, gælder for begge køn – nemlig behovet for at teste kroppens begrænsninger:” Hvor langt kan jeg gå?” og ”Hvad kan den menneskelige krop?”

Hvad ser du, når du kigger dig i spejlet?

For mange mennesker er det en daglig pinsel og ydmygelse at kigge sig selv i spejlet. Andre kigger slet ikke på sig selv og så er der dem, som får et dagligt kick ud af det – og endda bliver afhængige af at se på sig selv.

Din krop er din bedste ven, som vil kæmpe for dig hele livet igennem, og den er dybt afhængig af, hvordan du mentalt forstår den, hvilke følelser den skal rumme og hvilken fysisk form og kraft du tillægger den. Vi vil blive ældre, end man førhen er blevet og samtidig har vi mulighed for at forlænge vores ungdom. Derfor bliver vi nødt til at udvikle os mere for at klare alderdommen.

Så prøv at spørge dig selv: ”Hvor god er jeg til at…”

1.      Forstå min krop?

2.      Rumme følelser i min krop?

3.      Forme min krop?

Hvis din evne (eller netop manglende evne) til disse tre punkter modarbejder hinanden, vil du altid ende op med en ubalance, der nedbryder din lyst til livet, svækker din styrke til at klare livets mange udfordringer og giver dig en konstant usikkerhed, om du er på rette vej.

Body SDS er et system, der lægger vægt på disse tre punkter og som ser på din krop som din allerbedste ven. Body SDS er din krops handlingsplan, og giver dig rummelighed til dig selv og andre – Og er vejen til et uendeligt stort fysisk fundamentet af en legeplads, hvor alt er muligt…