Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Forrige

Leif Chr. Mikkelsen - Behandlingens virkeflader er komplette

 ”Behandlingens virkeflader er omspændende og komplette”

I perioden 1990-94 trænede jeg AJAX i København. Den sidste af de fire sæsoner gjorde klubben comeback i 1. division efter mere end 20 års fravær. Vi havde forberedt os meget seriøst og havde opbygget en stærk grundkondition. Alligevel oplevede vi fortvivlende ofte at tabe de kampe, der i de sidste 10 minutter var “på vippen”. Dette ledte i første omgang til, at vi intensiverede konditionstræningen – uden positiv effekt !!!!

På dette tidspunkt henvendte Ole Kåre Føli sig til mig. Han havde i længere tid med interesse og bekymring fulgt sin gamle klubs præstationer, og tilbød nu med at forløse holdet, så dets reelle kapacitet kunne komme til udtryk.

Holdet blev inviteret til at besøge Hartungcentret (nu: Body SDS), hvor Ole – uden at tale om spillernes aktuelle frustrationer – indviede dem i den grænseløse sammenhæng mellem krop og sjæl. Han viste dem, at en stor del af årsagen til, at de “forkrampede” i kampens slutfase, kunne findes i deres manglende evne til at spænde kroppen af.

Gennem åndedrætstræning og afspænding af bugmuskulaturen var der spillere, der allerede ved den første introduktion oplevede at få en hidtil ukendt – men dejlig – kontakt med deres krop. Der var endda nogle få, der oplevede, at de i takt med, at bugmusklerne blev bløde som smør, begyndte at “se” billeder og fornemme glemte oplevelser. Jeg oplevede, at kroppens afspænding var uløseligt knyttet til sjælens afspænding – følelsen af en hidtil ukendt dyb ro.

Der tales i disse år om holisme på næsten alle områder, der har med mennesker at gøre, men der er gået mere mode i at tale om det, end der er reelt indhold i snakken. For det er kun ganske få, der ved, hvad de taler om. Det ses endvidere stadig oftere, at der tales om konflikten mellem det etablerede behandlingssystem og det alternative. Hvor det især er den etablerede lægeverden, der ikke vil samarbejde med “de andre”.

Jeg er ikke i stand til at forklare, hvad det videnskabelige grundlag er bag de mange bemærkelsesværdige resultater, som jeg i forskellige sammenhænge har set Ole Kåre Føli præstere. Men det er ufravigeligt, at Ole i sin behandling går ind med hele sin rige og berigende personlighed, og at behandlingens virkeflader er så omspændende og komplette, at det ikke er muligt – ej heller relevant – at indkredse behandlingselementernes grænseflader. Jeg opfatter, at Ole i fuld konsekvens er en holistisk behandler, der for mange patienter har været en sidste mulighed for at skabe grundlaget for at komme videre i livet på en ærlig måde.

Leif Chr. Mikkelsen

Næste