Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Få mere energi og mentalt overskud

Træthed og irritation hænger ofte sammen med et ustabilt blodsukker. Derfor kan det gavne meget at undlade at indtage alt det, som skaber en ustabil blodsukkerbalance, som sukker og stivelse, som findes i hvide ris, hvid pasta og hvidt brød. Frugt, både frisk og tørret, kan virke på samme måde, hvis det ikke spises sammen med fedt eller protein. Proteiner er nemlig meget vigtige for at vedligeholde et stabilt blodsukker.

Hvis vi virkelig skal præstere, har travlt, eller på anden måde er under hårdt pres, producerer kroppen stresshormonerne kortisol og adrenalin. Det er kroppens eget alarmberedskab, som sættes i gang, hvis der skal ydes ekstra, men det er ikke en tilstand, som er god at være i konstant, fordi kroppen hverken får hvile eller tid til at restituere sig. Det påvirker dit stofskifte, immunsystem og fordøjelse.

Sukker og raffinerede kornprodukter kan også skabe denne tilstand i kroppen, og det er derfor vigtigt at undlade og i stedet få godt med gode fedtstoffer og proteiner.

Mangel på serotonin (kroppens lykke-hormon) kan også forårsage lavt energiniveau og sågar depressioner. For at kunne danne serotonin, har kroppen brug for vitaminer, mineraler og næring, bl.a. D- og B-vitamin og mineralet zink. Du er godt dækket ind ved at spise varieret kost fra eksempelvis vores kogebog – og samtidig undgå kost, som skaber ubalance i blodsukkeret. Hvis du ikke mener, du kan få nok vitaminer og mineraler gennem kosten, kan du altid finde kvalitetssikret kosttilskud i vores shop.

Fedtstofbalancen er også en meget vigtig faktor, og derfor er det vigtigt at få tilstrækkeligt med omega-3, evt. som kosttilskud.

Søvnproblemer kan også skyldes et ustabilt blodsukker grundet for meget sukker og for mange raffinerede kornprodukter. Her vil det også give en god effekt, hvis du spiser flere proteiner og gode fedtstoffer. Vi kommer selvfølgelig heller  ikke uden om, at søvnproblemer  ofte hænger sammen med stress.

Læs også: 9 simple og gode råd til at bringe kroppen i balance

Læs også: Forkæl dig selv med sund juice