Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Golden milk – varmende og anti-inflammatorisk gurkemejelatte

Golden Milk er det nye navn for en gammel aryuvedisk drik med gurkemeje, som er kendt for sine evner til at bekæmpe inflammationer, samt at give en varmende og beroligende effekt på kroppen. Har du ikke stiftet bekendtskab med gurkemejelatten endnu, så kan vi varmt anbefale, at du giver dig i kast med det.

Golden milk – varmende og anti-inflammatorisk gurkemejelatte

Bedst som vi gik og troede, at foråret langsomt var på vej, så virker det som om vinteren krampagtigt prøver at bide sig fast. Kulden landede som et chok, samtidig som influenzafeberen raser. Og selv om solen stråler fra en frostklar himmel, så er det ikke så underligt, hvis du bare har lyst til at blive under dynen. Og når du så ligger der, under den varme dyne, så kan du passende bekæmpe inflammationer i kroppen med en lækker gurkemejelatte.

Gurkemeje, der normalt er kendt for at give karry dens karakteristiske gule farve, indeholder stoffet curcumin. Curcumin er anti-inflammatorisk, og er således med til at forebygge sygdomme og bygge et svækket immunforsvar op igen. Gurkemeje har også en positiv effekt på huden og på din hukommelse – og med denne lækre opskrift på Golden Milk, så er der mere end én undskyldning for at tilberede denne sunde og lækre drik.

Sådan laver du Golden Milk – Gurkemejelatte

  • 5 dl mandelmælk (eller 50/50 mandelmælk og kokosmælk for en dejlig cremet tekstur)
  • 1,5 tsk stødt gurkemeje
  • 2-5 cm frisk ingefær (revet eller i skiver)
  • 1 hel kanelstang
  • Friskkværnet sort peber (peber gør at stoffet curcumin kan optages i kroppen)
  • 5 hele kardemommekapsler
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 spsk. honning (gerne Manuka)

Hæld alle ingredienserne (undtagen honning) i en lille kasserolle, og opvarm det langsomt op til lige under kogepunktet, samtidig som du rører rundt. Smag drikken til med honning (bruger du Manukahonning, så lad drikken afkøle en smule), og si det inden du hælder det op i en kop. Server med det samme – evt. med lidt kanel på toppen.

Køb den fantastiske Manukahonning fra New Zealand her.

Få inspiration til andre lækre drikke, juicer og smoothies i vores opskriftbog Bliv Sund & Frisk