Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Kropsterapi – Få professionel kropsterapi med Body SDS

Hvad er kropsterapi?

Kropsterapi handler egentlig om at komme væk fra hovedet, fra tankerne, fra alt det vi forsøger at tænke os til og ned og mærke kroppen. Og herigennem mærke hvad der er godt for dig. Så du sanser i stedet for tænker.
Alle er i stand til at mærke kroppen – det er bare rigtig udbredt ikke at gøre det.

Og hvorfor så det?

Jo, vi lærer ofte os selv at kontrollere og ignorere kroppens signaler…

 • For ikke at være til besvær og gøre nogen kede af det
 • For ikke at vise, hvordan vi egentlig har det, for det er der ikke tid til – eller det er ikke lige passende
 • For at være effektive på jobbet
 • Fordi vi lige skal/bør nå et eller andet
 • Fordi vi gennem skolen typisk lærer at have al teori i hovedet
 • reducere eller fjerne smerter og spændinger (eks. rygproblemer, musearm, knæskader samt menstruationssmerter, hovedpine og migræne).
 • skabe mere energi og fysisk overskud.
 • forbedre fysisk restitution i forbindelse med sport.
 • øge smidighed.
 • skabe indre ro, velvære og psykisk overskud.
 • øge koncentration og mentalpræstation.
 • bearbejde stress, depression eller psykiske udfordringer.
 • Systemet benytter sig af en avanceret type massageteknik som kombinerer ledbevægelse med muskelarbejde.
 • Vi arbejder med ledfrigørelser, som udføres på en naturlig måde, der er skån somme for leddene.
 • Vi er specialiserede i at scanne og aflæse spændinger i kroppen.
 • Vi tager udgangspunkt i kroppen som helhed – årsagen kan findes et andet sted end der hvor det evt. gør ondt.

Når du er i stand til at mærke din krop, så lander du så at sige i dig selv og får et klart syn på, hvad der er rigtigt for dig.

Kropsterapi hos Body SDS

Body SDS ser på kropsterapi som arbejdet med din fysiske og følelsesmæssige last og en mulighed for at forbedre og styrke dit helbred.
Behandlingen har fokus på at løsne spændinger og øge lymfe- og blodgennemstrømning i kroppen. Dette øger næringen i cellerne og forbedrer udskillelsen af affaldsstoffer.

Behandlingen er dog ikke kun til dig, der i forvejen er belastet fx af stress og modløshed – men også til dig, der vil yde mere i hverdagen og optimere dine personlige præstationer, opnå mere energi og overskud.

At det fysiske og psykiske hænger sammen, er ikke noget Body SDS har fundet på. Der findes mange sproglige beviser på, at det er en sammenhæng. I vores samfund taler vi fx om i, at være ’ stiv af skræk’, ’at man skal spænde ballerne’, ’have en klump i halsen’, ’have sommerfugle i maven’. Det er alle sproglige beviser på fysiske udfordringer, som vi godt ved, hvad dækker over, og hvor kroppen er mærket af vores mentale tilstand.

Kropsterapi handler for Body SDS også om, at vi er nysgerrige på, hvad der ligger til grund for den spænding eller den smerte, du har. Alt sammen udforskes i dit tempo og med dig i centrum. En kropsterapi behandling går i dybden, og mange oplever ofte en forløsning allerede efter den første kropsterapi behandling.
Nogen har slet ikke problemer med at gå på arbejde efterfølgende, andre foretrækker at tage hjem og slappe af. I alle tilfælde anbefaler vi, at du ikke dig selv for meget efter en behandling og at du drikker masser af vand.

Elementer i kropsterapi

Kropsterapi hos Body SDS er behandlingsteknikker med en blanding af tryk, strygninger, ledfrigørelse og pulserende bevægelser samt arbejde med din måde at trække at vejret på.

Body SDS løsner op for blokeringer i hele kroppen ved at optimere ruten og bane vejen for at affaldsstoffer renses ud af kroppen mere effektivt.

Når vi arbejder dybt med de forskellige spændinger, løsner vi op for blokeringer i hele kroppen, og kroppen og psyken begynder at slappe af. Det skaber en tilstand af indre ro samtidig med at kroppen udrenser affaldsstoffer. I denne tilstand kan kroppen lettere restituere og har bedre betingelser for at komme sig i forbindelse med sygdom og skader.

Elementerne i kropsterapi er i omegnen af 420 forskellige teknikker og samtale. Og nogle gange er det uden samtale. Det kommer helt an på dit behov.

Kropsterapien tilpasses din tilstand. Vi vil dog altid arbejde hele kroppen igennem og ikke kun der, hvor du evt. har ondt. Det gør vi fordi et problem kan udspringe fra et helt andet sted i kroppen. Det kan måske også gøre for ondt, at vi behandler, der hvor du er spændt eller låst. Så kan vi mange gange løsne spændingerne via muskler et andet sted i kroppen.

Læs også: William Kvist fortæller: Body SDS har betydet meget for min fodboldkarriere.

Reaktioner ved kropsterapi

Du kan opleve, at en kropsterapi behandling udløser forskellige følelsesmæssige reaktioner. Måske du bliver vred, griner, græder, skælver, råber eller stivner. Det er din krop, der får lov til at udtrykke sig og er helt almindeligt.
Der bliver frigjort mange affaldsstoffer under en kropsterapi behandling, og der kan blive sat forskellige processer i gang i din krop, som stadig vil være aktive efter en behandling. Det er dog meget forskelligt, hvordan din krop reagerer. Når du rejser dig fra briksen efter en behandling, kan du fx føle dig lettet og opleve en frihed i kroppen. Eller du kan være lidt omtumlet, træt og overvældet over behandlingens effekt.

Optimér din kropsterapi

Det er selvfølgelig ikke en forudsætning for at komme til behandling, men vi vil gerne understrege vigtigheden af, at du som udgangspunkt får nok søvn, spiser sundt og får de mineraler og vitaminer, du har brug for.
Et rigtig godt supplement til vores behandlinger er Body SDS-træning. Træningen arbejder din krop igennem, optimerer din kropsholdning, dit åndedræt og dine bevægelsesmønstre.

Læs meget mere om Body SDS træning.

Vi oplever af og til, at kunderne har en forestilling om, at kropsterapeuter er eller burde være mennesker med røntgenblik og magiske fingre, der kan komme med alle de rigtige svar og løsninger, kunden måtte have brug for.

Det kan selvfølgelig ske!

Men for at optimere din kropsterapi kan du inden behandlingen fx belyse alle de problemer, du synes, der fylder i dit liv lige nu og her. Og vær gerne opmærksom på problemer af både fysisk og psykisk karakter.

Du har også mulighed for at referere til fortidens eller fremtidige udfordringer, som du kender til. Alt sammen for at stille skarpt på behandlingen, og for at klæde din kropsterapeut bedst muligt på til at frigøre spændinger og ubalancer hos dig.

Du kan stille dig selv spørgsmål som:

 • Hvor føler jeg mig spændt i kroppen?
 • Har jeg smerter?
 • Hvordan er mit stressniveau?
 • Kan jeg kæde det sammen med udfordringer fra fortiden jeg ikke bearbejdet?
 • Hvor er jeg i livet lige nu, og hvad kan jeg se komme af fremtidige udfordringer?

Har du et spørgsmål om Body SDS, find svar på, hvad vi kan hjælpe dig med – og hvordan!