Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

D-vitamin – dit indre solskin i den mørke tid

Husk D-vitamin

Få D-vitaminer gennem solen
Få D-vitamin gennem solen

Vitaminer og mineraler


Du har brug for vitaminer og mineraler til at opretholde en sund krop og et sundt sind. Flere studier viser, at en lille øgning af dit indtag af vitaminer og mineraler kan booste dit immunsystem, reducere stress, sænke dit blodtryk, øge dit energiniveau og forbedre din søvn og din fordøjelse. Ikke dårligt, vel?

D-vitamin er et af de vitaminer, som vi i Norden har mangel på, når solen ikke længere står højt på himlen. D-vitamin dannes nemlig i huden ved at udsætte den for sollys, men om vinteren er lysmængden i de nordiske lande for lille til at vi selv kan danne tilstrækkelige mængder.

Hvilke madvarer indeholder D-vitamin


D-vitamin findes i store mængder i æg og fede fisk som sardiner, makrel, sild, ål, laks og hellefisk. Og i begrænset mængde i margarine, smør og olier, samt i kød, mælk og ost. Det er dog næsten umuligt at dække dit D-vitamin behov gennem kosten alene. Du skal spise store mængder dagligt for at komme i nærheden af hvad din krop har brug for.

Derfor kan det være en god idé at tage D-vitamin som et supplement til din kost.

Symptomer på D-vitamin mangel


Symptomer på D-vitaminmangel kan bl.a. være: træthed og humørsvingninger, deformering af knoglerne (knogleskørhed) tandforfald, muskelsvækkelse, brud på de kalkfattige og skrøbelige knogler, øget autoimmun aktivitet og type 1 diabetes.