Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Vælger du BPA-fri produkter?

Vi har tidligere haft fokus på, hvor farligt bisphenol-A (BPA) kan være (læs artiklen her), da man finder det både kræft fremkaldende og hormonforstyrrende. I god tro er der mange med kendskab til disse gener som vælger BPA-fri men hvad de fleste ikke ved, er at det ofte blot erstattes med et andet lige så kedeligt stof, nemlig bisphenol-S.

Undersøgelser af bisphenol-S (BPS), der undertiden anvendes til at erstatte bisphenol-A i “BPA-fri” plastprodukter, ved man i dag også er forstyrrende, ikke blot at kroppens hormonsystem, men også i de tidlige foster stadier.

BPA og BPS er ikke de eneste syntetiske kemikalier, der findes i hård plast og visse harpiks, der har den kedelige egenskab. I meget tæt relation finder man også bisphenol B, C, E, F, G, M. P, PH, TMC og Z. I laboratorieforsøg var det op mod 95 procent af hundredvis af almindelige plastprodukter der var udsat for helt almindelige daglig brug som mikrobølgeovn eller opvaskemaskine, testet positiv for at afgive disse kedelige stoffer.

Da virksomhederne ikke er forpligtet til at fortælle forbrugerne, hvad kemikalier der anvendes i fremstillingen af ​​deres produkt, mener mange sundhedseksperter, at det bedste man kan gøre, er helt at undgå kontakt med husholdningsartikler af plast!.

Med det forbehold, at det næsten er umuligt ikke at udsættes for plast i løbet af en dag, er her to lister man kan taget udgangspunkt i. Den første indeholder en selektiv liste over plastemner eller produkter, der i mange tilfælde vil indeholde de kedelige stoffer som man skal begrænse sin omgang med eller alternativt desinficere dine hænder efter berøring. Den anden liste indeholder en selektiv liste over sikre alternativer.

Undgå:
– Sports drikkedunke af hård plast
– Opbevaring af mad i plastbeholdere
– Fødevare-indpakning af plast
– Hårdt og fleksibel emballage
– Delikatesse-beholdere
– Plastposer
– Plasttallerkener og fade
– Non-sticky køkkengrej
– Plast rengøringsartikler
– Kvitteringsbonner
– Dåsemad og drikke

Alternativer:
– Rustfri stål vandflasker
– Keramik tallerkener og fade
– Ubleget bagepapir
– Alt lavet af uld, bomuld, hamp eller plastikfri, biologisk nedbrydelige fibre
– Plastfri rengøringsmidler, såsom eddike og æterisk olier
– Rustfrit stål eller støbejerns køkkengrej
– Glasblender
– Rustfrit stål isterningsbakke
– Gummihandsker fremstillet af naturgummi
– Lommetørklæde

Kilde: Washington Post