Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Fordøjelse – Sådan får du en optimal fordøjelse – Body SDS

Utrolig mange danskere lider af problemer med fordøjelsen. Årsagerne kan være mange, men usundkost, antibiotika og fødevareintolerance samt stress er de hyppigste årsager.

Fungerer fordøjelses systemet ikke tilstrækkeligt, kan irritation og ubehag præge hverdagen. Hos nogle kan lidelser og sygdomme være invaliderende og endda fatale.

Hvad er fordøjelsen?

Fordøjelsens ”helbred” er ekstremt vigtigt for hele dit velbefindende. Mange forbinder kun en dårlig fordøjelse med ondt i maven eller forstoppelse – men fordøjelsen har indflydelse på langt mere end ”bare” din mave. Fordøjelsen er nemlig meget vigtig for både dit immunforsvar og din hud.

Fordøjelsen går, som vi nok alle ved, ud på at indtage mad, optage næringsstoffer og at udskille alt det, som kroppen ikke kan bruge. Til fordøjelses-systemet hører både mund, mavesæk, tolvfingertarm, tyndtarm, tyktarm, endetarm, lever og bugspytkirtel.

Ubalance i tarmen som forstoppelse, træg tarm, diarre og oppustet mave kan skyldes for lidt fibre i kosten, hvilket eksempelvis kan skyldes, at du spiser for mange præfabrikerede fødevarer. For at fordøjelsen skal arbejde optimalt, er det vigtigt at få en fiberholdig kost, fordi fibre absorberer affaldsstofferne i tarmen og sender dem ud med afføringen. Du får fibre fra grøntsager, frugt og fuldkorn.

Mælkesyrebakterier

Billede af Vita Biosa probiotika

Mælkesyrebakterier er også en væsentlig kilde til en optimalt fordøjelsessystem.  De hjælper med at omsætte de fødevarer, vi indtager, så de fordøjes lettere. Ved indtag af mælkesyrebakterier tilføjer man tarmen de sunde bakterier, der skal til for at kunne udkonkurrere de bakterier, vi ikke ønsker i kroppen. På den måde øges det indre økosystem, hvilket styrker immunforsvaret og plejer maven.

Vi sælger mælkesyreprodukter både i flydendeform og pulverform. Vitabiosa er mælkebakterier som man indtager i flydende form. Produktet er helt igennem økologisk og indeholder hverken gluten, sukker, konserveringsmidler eller mælkebestanddele. Det smager faktisk godt og gør virkelig underværker for fordøjelsen.

Man kan også tage mælkesyrebakterier i pulverform, som man blander op med vand. Vi er ret vilde med SB3 som er et tarmbakterier.

mælkesyrebakterier i pulverform

Det er et naturprodukt med lækker naturlig tranebærsmag som er opdelt i daglige portioner og der er nok til en hel måned, så det er let for alle at tage hver dag. Lige som vitabiosa tilfører gode bakterier som igangsætter omsætningen af næringsstoffer og samtidig nedkæmpe de dårligere bakterier.

Hvis fordøjelsen ikke virker…

Hvis fordøjelsen ikke virker, sætter der sig gammel mad og affald i tarmene, som rådner. Forrådnelsesbakterier og svamp, som trives i tarmene, skaber giftstoffer, der kan medføre mange gener som fødevareintolerance, oppustet mave og forstoppelse.

I sådanne tilfælde skal man undgå sukker og raffinerede kulhydrater, fordi det virker som næring for bakterier og svamp og giver ubalance i tarmen. Det kan i værste tilfælde føre til utæt tarm, hvor tarmen lækker affaldsstoffer til blodbanen. Det vil belaste leveren og resten af kroppen.

Fordøjelsesproblemer kan ofte også belaste din hud, da kroppen vil forsøge at udskille affaldsstoffer igennem huden, når det bliver sværere at udskille affaldsstoffer ved toiletbesøg.

Da hele kroppens immunforsvar har tæt samarbejde med tarmene, vil immunforsvaret også være nedsat med en belastet fordøjelse.

Du kan øge tarmens funktion med mælkesyrebakterier,sund kost og behandlinger.
Læs også: Få en smuk og ren hud

Detox

Et udrensningsforløb kan også gøre underværker for fordøjelsen. Vi har tre forskellige forløb, som hver er af forskellig længde og med fokusere på forskellige områder.

Du kan læse meget mere om Vi har tre forskellige forløb AquadeamAquateam og Falles. Hver forløb er af forskellige længder og med fokus på forskellige områder.

udrensningsforløb hos Body SDS
udrensningsforløb kan også gøre underværker for fordøjelsen

Test din fordøjelse med – Rødbedetesten

Fra du spiser din mad, til den er ude af kroppen igen, bør der ikke gå mere end 15 timer. Desværre tager det 24 timer eller længere for rigtig mange mennesker. Du kan teste din fordøjelse ved at spise mange rødbeder. Det skal ikke være som suppe, juice eller smoothie, men som salat eller bagte. Du kan se, hvor længe din krop er om at fordøje rødbeden, fordi den vil farve din afføring rødbedefarvet.

Vil du vide mere om hvordan du gør det allerbedste for din fordøjelse og dit immunforsvar, så kan du læse meget mere her:

Mediter dig til et bedre immunforsvar

Spis dig stærk