Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv

Ingen varer i kurven.

Booking

Få smuk og sund hud

Vores hud skal ikke kun næres udefra men i aller højeste grad også indefra. Hud udskiller nemlig også affaldsstoffer, og hænger på den måde  sammen med vores tarmsystem. Det bedste man kan gøre for sin hud er derfor at nære den med vitaminer, antioxidanter, sunde fedtstoffer og næsten vigtigst af alt vand, vand og masser af vand.

Huden udskiller også affaldsstoffer

Hvis din fordøjelse ikke virker optimalt, vil kroppen bruge huden til at komme af med affaldsstofferne. Huden afspejler således ofte, hvordan tarmen har det – er tarmen tør, er huden det også, og har du fordøjelsesproblemer – ses det som oftest også på huden.

Kroppen vil altid passe på de vitale organer, så derfor lagrer kroppen affaldsstoffer i hudens fedtvæv, da det er det mindst farlige sted at ophobe. Det ses eksempelvis også som appelsinhud.

Eksem, psoriasis og andre hudlidelser ses derfor ofte ved overbelastning i tarmsystemet, da mange af ens affaldsstoffer derfor vil blive udskilt gennem huden.

Lider du af fordøjelsesproblemer, kan vi varmt anbefale den økologiske urtedrik Vita Biosa , som er fyldt med probiotika og mælkesyrebakterier, som er fantastiske for din tarm.

Tør hud

Tør hud forårsages ofte af mangel på gode fedtstoffer eller en tør og ”drænet” tarm.

Masser af sunde fedtstoffer fra eksempelvis avokado, laks, grønne grøntsager, mandler, frø, kerner, koldpresset olie og masser af vand er vores opskrift på en smuk og sund hud. Hvis du har ekstra tør hud, kan du supplere med kosttilskud i form af fiskeolie eller hørfrøolie.

Mørke rande under øjnene

Mørke rande under øjnene ses ikke kun ved mangel på søvn, men også ved belastede nyrer og stress. Dine nyrer renser dit blod og udskiller de fleste stoffer, som er blevet afgiftet i leveren. De udskiller også de affaldsstoffer, kroppen selv danner. Vil du af med de mørke rande, kan det derfor hjælpe at huske at afstresse krop og sind og udrense de affaldsstoffer, som ophober sig i din krop.

Uren hud og hormonelle forstyrrelser

Uren hud ses ofte også i sammenhæng med hormonelle forstyrrelser, og hvis leverens funktion er nedsat. Hvis blodsukkeret er ustabilt, producerer kroppen for meget insulin, hvilket påvirker alle hormoner. Her skal du sørge for at spise regelmæssigt og få de råvarer, som giver et mere stabilt blodsukker og de gode fedtstoffer.
Læs om vores foryngelses-udrensningskursus med fokus på ansigt og cellulitis. 
Find alle vores udrensningskurser.

Salater

… Kan både være fyldige og lette og kan spises som et hovedmåltid eller som tilbehør hver dag. Uanset hvordan du gør det, er det bare vigtigt, at du gør det! Friske økologiske salater er rige på både vitaminer, mineraler og ikke mindst fibre, som er vigtige for en hurtig udskillelse af affaldsstoffer, og som giver en bedre fordøjelse. Det er også let at tilføje vegatibilske proteiner i form af quinoa, bønner og linser, som giver en rigtig god mæthedsfornemmelse. Salater kræver ikke det store arbejde og er forholdsvis enkle at lave. Hvis du laver en dobbeltportion, har du til flere dage.

Her får du en af vores yndlingssalater, som hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, er fyldt med gode vitaminer og som en lille bonus også modvirker væskeophobninger grundet den effektive, syrlige grapefrugt.

Avokado-, fennikel- og grapesalat

2 røde grapefrugt
1 halv fennikel
2 avokadoer
1 bundt mynte
saft af 1 lime
1 dl sesamolie

Skræl grapefrugterne, fjern de hvide hinder og skær frugtkødet i både. Skær fenniklen i tynde strimler og avokadoerne i skiver. Bland det hele med mynte og hæld limesaft og olie over salaten.

Find flere salater fyldt med næring i vores kogebog ”Sund og Frisk”.
Se også 11 fantastiske fødevarer.

Friskpresset og økologisk juice din hud elsker!

Du kan proppe ligeså mange gode og sunde grøntsager, bladgrønt og frugt i en juice, som du kan i en salat. Det smarte ved at “juice” er, at du med bare ét glas om dagen kan indtage de dagligt anbefalede 6 stk. frugt og grønt, og mere til!
Lækre juiceopskrifter