Bestil tid på 33 32 30 90 eller Book her

Kurv
Indlæser
Kunne ikke indlæse indhold, prøv venligst igen
Søg
Booking

Ole Kåre Føli

Founder 1944 - 2018

Om mig

27.01.1944 – 08.04.2018 

Ole Kåre Føli blev født i 1944. Han voksede op på Frederiksberg med sine forældre og to søskende, en bror og en søster.

Han kom i lære som værktøjsmager, da han var 17 år og arbejdede sig gradvist op til først at blive konstruktør og siden funktionær. Han blev tilbudt en lederstilling som 27-årig, men på det tidspunkt var han i fuld gang med at behandle, og det var naturligt at overtage faderen, Erland Hartungs klinik.

Ole Kåre Føli havde indtil da behandlet kollegaer i et indrettet rum i firmaet, og i en lang periode spillede han håndbold på højt plan, hvor han sideløbende behandlede holdkammeraterne. I kraft af behandlingerne af kollegaer, holdkammerater samt venner og familie, steg antallet af klienter markant. Samtidig trappede faderen Erland meget ned, og det gav nok arbejde til, at Ole Kåre Føli kunne hellige sig egen praksis.

Det blev siden hans beskæftigelse, og gennem Oles tid som behandler hjalp han utallige mennesker til at få et bedre liv. Sideløbende med behandler praksissen udviklede og grundlagde Ole Body SDS uddannelsen sammen med sønnen Bengt Valentino Andersen. En uddannelse som i mere end 20 år har uddannet landets dygtigst kropsterapeuter.

Privat boede Ole Kåre Føli sammen med Channette Føli i parrets hus i Solrød Strand. Foruden sønnen, Bengt Valentino Andersen, fik Ole datteren Jannie Wulff Hartung sammen med sin tidligere kone Jette Hartung.

Udover hans behandlergerning, titlen som udvikler og underviser på uddannelsen fandt han også tid til at hjælpe med projekter hans fandt interessant. Blandt andet et spændende projekt på Rigshospitalet omkring behandling af sangere og forskning i stemmelæber. Læs den fulde rapport om projektet her.

I 2006 udkom Ole Kåre Føli’s første bog “Mit indre rum” – Samtaler med kroppen.

Den anden bog “Børns indre rum” udkom i november 2009.

I 2019 kom Ole’s tredje bog “Lyt til kroppens stæreflok” som bygger på interviews med ham foretaget helt op til få dage før hans død i april 2018.