skip to Main Content

Om mig

27.01.1944 – 08.04.2018 R.I.P.

Ole Kåre Føli er født i 1944. Han voksede op på Frederiksberg med sine forældre og to søskende, en bror og en søster.

Han kom i lære som værktøjsmager, da han var 17 år og arbejdede sig gradvist op til først at blive konstruktør og siden funktionær. Han blev tilbudt en lederstilling som 27-årig, men på det tidspunkt var han i fuld gang med at behandle, og det var naturligt at overtage faderen, Erland Hartungs klinik.

Ole Kåre Føli havde indtil da behandlet kollegaer i et indrettet rum i firmaet, og i en lang periode spillede han håndbold på højt plan, hvor han sideløbende behandlede holdkammeraterne. I kraft af behandlingerne af kollegaer, holdkammerater samt venner og familie, steg antallet af klienter markant.

Samtidig trappede faderen meget ned, og det gav nok arbejde til, at Ole Kåre Føli kunne hellige sig egen praksis.

Det har siden været hans beskæftigelse, og nu er praksissen suppleret med undervisningen på hans og sønnen, Bengt Valentino Andersens skole for Body Self Development’s System. Etableringen af skolen og behandlingsstedet i Karlslunde i starten af 1990’erne var i høj grad inspireret af engagementet i Ranum-projektet fra 1985-1987. Det var et stort anlagt behandlingssted i Jylland, hvor han og sønnen for første gang arbejdede sammen.

Privat bor Ole Kåre Føli sammen med Channette Føli i parrets hus i Solrød Strand. Foruden sønnen, Bengt Valentino Andersen, har han datteren Jannie Wulff Hartung sammen med sin tidligere kone Jette Hartung, og han har nu 9 børnebørn. Han bruger meget af fritiden på at holde sig i form gennem sin store interesse for cykling.

Ole Kåre Føli har været med i et projekt på Rigshospitalet omkring behandling af sangere og forskning i stemmelæber. Læs den fulde rapport om projektet her.

I 2006 udkom Ole Kåre Føli’s første bog “Mit indre rum” – Samtaler med kroppen.

Den anden bog “Børns indre rum” udkom i november 2009.

Back To Top
×Close search
Search
X